• Coenecoop College, locatie van De Rank

 • Banner Welkom in De Rank
 • Liturgisch centrum De Rank, wit

 • Liturgisch centrum De Rank, paars

De Rank - Catechisatie

Ook dit seizoen is er weer catechisatie.

Tijdens de catechisatie leren we over God, de bijbel, de kerk. We lezen met elkaar de bijbel, bidden en praten over wat het betekent als je in God gelooft.

Voor wie is er catechisatie?

  • Voor de groepen 7 en 8 van de basisschool is er Basiscatechese. Deze catechese vindt één keer in de twee weken plaats tijdens de ochtenddienst. Iedereen uit groep 7 en 8 is van harte welkom. We verzamelen op de zondagen dat er basiscatechese is in de hal bij de ingang van de school. Om 10 uur, als de kerkdienst gaat beginnen gaan we met elkaar naar het lokaal voor de basiscatechese. Voor het einde van de kerkdienst komen we tegelijk met de kinderen van de kindernevendienst terug in de kerkzaal. We staan dan als groep bij het orgel, zingen het laatste lied mee en ontvangen de zegen.
   Het zou fijn zijn als je zelf een bijbel meeneemt, maar mocht je hem vergeten zijn dan pak je er gewoon één uit de kast. De basiscatechese is meestal om de week, maar niet altijd. Hieronder zie je een link naar de geplande datums voor de Basiscatechese. Schrijf ze op de kalender, plak ze op de koelkast of in je bijbel, zodat je zal altijd bij de hand hebt. We hopen op een fijne tijd met elkaar!

   Hartelijke groet, Hugo Oskam, Jolein Oosterom, Laura Berkouwer en Marlies Bresser

   Zoek in de kalender op "Basiscatechese" voor de geplande data.
   Klik hier voor de data met onderwerpen in 2019/2020.


   • Voor de klassen 1 t/m 4 van het voortgezet onderwijs is er "Follow Me.

    'Heb jij God wel eens ontmoet?'

    God (letterlijk) ontmoeten is wel lastig. Je ziet Hem niet, maar toch is Hij er wel! Maar hoe leer je God dan kennen? En hoe kun je Hem dan ervaren? 

    Dit jaar zullen we in het verleden & heden duiken, op zoek naar antwoorden op deze vragen. We zullen op een ontdekkingsreis gaan. Om God te leren kennen, kijken we naar wat Hij doet. Wat deed Jezus? En wat doet de Heilige Geest? 

    We hebben dit jaar ook een aantal actieve dingen op het programma staan. Wat die precies inhouden, houden we nog even geheim!
    Door middel van de collecte sparen we dit jaar met elkaar voor het werk van David Begeer op de Logos Hope.

    Elke dinsdag gaan we om 19:30 u van start in de Immanuëlkerk. De avond duurt ongeveer een uur.

   • Groep 1 leeftijd 12 t/m 13 jaar (klas 1)
    Leiding: vacant & Annet Looijen

   • Groep 2/3: leeftijd 13 t/m 14 jaar (klas 2)
    Leiding: Matthias Koudijzer en Bettina Oudenaarden

   • Groep 4: leeftijd 14 t/m 16 jaar (klas 3/4)
    Leiding: vacant & Harry Vennik


   Coördinatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Zoek in de kalender op "FollowMe" voor de geplande data.


  • Voor de 'oudere jongeren' (jong volwassenen) is er de Gemeente Groei Groep voor Jong Volwassenen. Ook hier wordt met elkaar gesproken over het geloof. Klik hier voor meer informatie


  • Belijdeniscatechisatie
   Belijdeniscatechisatie is een jaar van geloofsverdieping. We staan stil bij geloven in de Drie-enige God en wat geloven betekent voor je dagelijks leven. We spreken samen over geloven en oefenen de geloofspraktijk van gebed, Bijbellezen, getuigen, gaven van de Geest, verantwoordelijkheid voor de gemeente, medemens en schepping. 

   De belijdeniscatechisatie is een plek om te groeien in je relatie met God, verdieping te zoeken, je mening te vormen. Het is ook een plek waar we kijken naar lastige punten van het geloof, waar vragen gesteld mogen worden, waar je aanvechting en trouw een plek krijgen.

   Mocht je nog niet weten of je aan het eind van het seizoen belijdenis wilt doen, dan kun je toch meedoen met de belijdeniscatechisatie. Aan het eind van het seizoen staan we stil bij de vraag waarom iemand belijdenis zou willen doen en wat dit betekent voor je leven. 

   Iets voor jou of u? Belijdeniscatechisatie is niet aan leeftijd gebonden. Sommigen zijn er nooit aan toegekomen om belijdenis te doen. Zoek je verdieping in je geloof? Wil je (opnieuw) nadenken over de vraag of belijdenis doen iets voor jou/u is? 

   De belijdeniscatechisatie is het komend seizoen op woensdagavonden. Eens per 14 dagen en de avond is van 20.00 tot 22.00 uur bij één van de deelnemers. Aanmelden of nadere informatie bij dhr. Adri Twigt (ouderling)

Voor meer informatie over de catechisatie binnen De Rank neem je contact op met:

 

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten