Afdrukken

Christelijke medidatie - Vacare

Evenement

Titel:
Christelijke medidatie - Vacare
Wanneer:
ma 6 april 2020, 20:00
Locatie:
Ontmoetingskerk - Waddinxveen, Zuid-Holland
Categorie:
Act.IK/OK+

Omschrijving

Verstilling zoeken – ontmoeting vinden

Even stoppen met praten, werken, rennen.
Ruimte maken in hoofd en hart.
Op adem komen.
Je antenne afstemmen met een bijbels woord.

Hectische wereld
We leven in een hectische wereld waarin veel mensen zich opgejaagd voelen. Eindeloze prikkels, veel komt op je af. En misschien doe je er zelf hard aan mee, leg je jezelf (en anderen) ook van alles op. Al die onrust kan je afhouden om ruimte te maken voor God in je leven, terwijl je dat eigenlijk wel graag zou willen. Misschien wil je in je hart best meer van God ervaren, maar is het lastig om daar een weg in te vinden.  

Verlangen naar rust, verstilling, diepgang
Veel mensen (binnen en buiten de kerk) zoeken meer balans en innerlijke rust. Logisch dat er steeds meer cursussen zijn op het gebied van yoga en mindfulness; een tijdschrift als Happinez is heel populair. Meditatie en innerlijke rust liggen ook in het hart van de christelijke traditie.

Meditatie in de christelijke traditie.
Jezus zelf zocht de stilte op, zocht steeds weer de verbinding met zijn Vader. In de christelijke traditie zijn mensen dat blijven doen. Al bij de zgn. woestijnvaders en -moeders kun je daarover lezen. Verschillende (eeuwenoude) meditatiemethoden kunnen je leren om je open te stellen en te ontvangen van God, de Bron van je leven.
Meditatie brengt rust en verdieping van je geloof. Meditatie helpt om, in verbondenheid met God, mens-uit-één-stuk te worden. Verbonden met God, met de ander en met jezelf.

PKN en Vacare
Vanuit de PKN is een platform opgericht voor meditatief leven: Vacare. Vacare betekent vrij zijn  - voor God, voor jezelf en naar de ander.

In het hele land zijn er meditatiegroepen die zich bij dit platform hebben aangesloten. Ook in Waddinxveen willen we graag een groep starten. De groep zal laagdrempelig en open van karakter zijn. Het is niet zozeer een gespreksgroep waarbij we veel gedachten zullen uitwisselen. Wel een oefenplek om ruimte te maken voor wat echt belangrijk is in je leven. Een oefenplek om je antenne scherp te stellen op God, die nauw met ons leven is verbonden.

Voor wie: iedereen is welkom! Zeker ook als je nog nooit iets aan meditatie hebt gedaan. We hopen op mensen uit Waddinxveen en de regio.

Waar: Ontmoetingskerk, Dagkapel (Zaal 1), Groensvoorde 3, Waddinxveen

Wanneer: (ongeveer) eens per 2 weken op maandagavond. We beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. De meditatie duurt tot ongeveer 21.00 uur; daarna is er gelegenheid om een kopje thee te drinken.

Introductie: Op maandag 6 januari is de eerste avond. Op deze eerste avond kun je kennis maken met (christelijke) meditatie. Er is een korte lezing over (christelijke) meditatie en na de pauze een meditatie-proeverij. De volgende twee à drie avonden zijn ook inleidend.

Data: 6 januari, 13 januari, 3 februari, 17 februari, 2 maart, 16 maart, 30 maart, 6 april, 20 april, 11 mei en 25 mei.

Kosten en aanmelden: Deelname is gratis. Wel kun je een vrijwillige bijdrage geven ter bestrijding van de kosten.  Voor de organisatie van het geheel is het prettig even te weten dat je komt. Je kunt je (per avond) opgeven.

Begeleiding, info en opgeven: Martien van Bergen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0182-619020)


Locatie

Locatie:
Ontmoetingskerk
Straat:
Groensvoorde 3
Postcode:
2742 DJ
Plaats:
Waddinxveen
Provincie:
Zuid-Holland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Ontmoetingskerk

 

Groensvoorde 3
2742 DJ Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 614574