E-mailAfdrukken

Verdieping: bibliodrama

Evenement

Titel:
Verdieping: bibliodrama
Wanneer:
do 23 januari 2020, 20:00
Locatie:
Immanuëlkerk - Waddinxveen, Zuid-Holland
Categorie:
Act.IK/OK+

Omschrijving

Bibliodrama:  een mogelijkheid om een bijbelverhaal meer voor je te laten leven.

Bibliodrama is een manier om in de huid van een tekst te kruipen. Op het eerste gezicht lijkt het gekozen bijbelverhaal bekend, maar wanneer je de rol op je neemt van één van de spelers uit het desbetreffende verhaal, ontdek je allerlei verbindingen met je eigen leven. Opeens blijkt die afstand in tijd van 2000 jaar of meer weg te vallen! Zoals ik ook in mijn vorige artikeltje schreef:  ‘dit verhaal gaat niet over mensen lang geleden, maar ik zelf kom er in voor!’.

Een bibliodrama verloopt volgens een vast patroon. In totaal neemt het ongeveer 2 uur in beslag en het bestaat globaal uit de volgende onderdelen. Eerst is er een kleine warming up, vervolgens wordt het bijbelverhaal gelezen, de rollen ‘verzameld’ en na het opnieuw luisteren naar  de tekst kiest iedereen een rol; vervolgens wordt de ruimte ingedeeld en afgesproken op welke plaats ‘wat’ plaatsvindt. Daarna begint het eigenlijke bibliodrama zelf en we sluiten af met een nagesprek en  als slot wordt nog één keer het bijbelverhaal gelezen.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op  donderdag 23 januari om 20.00 uur in de IK ( Voorhof)

Er wordt dan meer informatie gegeven en er vindt een nadere kennismaking plaats met bibliodrama door bepaalde onderdelen als het ware te ‘oefenen’. Het is de bedoeling om daarna bij gebleken interesse in een vaste groep een aantal bijbelverhalen uit te spelen.

Deze uitnodiging is nadrukkelijk bedoeld voor alle leden van de 3 wijkgemeenten binnen de PGW. 

In verband met de voorbereiding van één en ander  is het belangrijk om zich vooraf aan te melden en wel uiterlijk maandag 20 januari. Aanmelding  kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bij mij.

Voor meer inlichtingen kunt u of kan jij natuurlijk ook bij mij terecht.

Ds. Tinus Gaastra ( 06 53 58 96 20/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 


Locatie

Locatie:
Immanuëlkerk
Straat:
Pr. Beatrixlaan 2
Postcode:
2741 DH
Plaats:
Waddinxveen
Provincie:
Zuid-Holland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Immanuëlkerk

Telefoon 0182-613194