Nieuws en berichten van en voor de jeugd van De Rank [ jeugd.derankwaddinxveen.nl ]

Volg ons op Instagram [ derankjeugd ] of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eindelijk ging het dan toch gebeuren. Op zaterdag 12 september verzamelde de kampcrew 2020 zich al vroeg in het Coenecoop College. Het was anders dan anders, maar iedereen had er enorm veel zin in!

In sneltreinvaart werden de voorbereidingen getroffen voor de aankomst van de feestgangers, die zich om kwart over acht al aan de poort meldden. Om kwart voor negen waren ze allemaal binnen en konden we dan echt van start! Voor elke deelnemer hing er een fleurig T-shirt klaar, zodat het er al snel heel feestelijk uitzag op het plein. We konden van start!

Vanaf zondag 20 september is er geen digitale kindernevendienst meer. De kindernevendienst is dan (net als de oppas) weer gewoon in de kerk. Kinderen van de kindernevendienst blijven aan het begin van de dienst ook weer in de kerk en gaan na het kindermoment in de dienst naar hun eigen ruimte. Vóór de zegen, aan het einde van de dienst, komen zij weer de kerk in. Dus 'gewoon' weer zoals het altijd was.

Natuurlijk hopen wij dat jullie veel plezier hebben beleefd aan de digitale kindernevendienst, maar we zijn toch ook wel weer erg blij dat wij jullie weer in het echt kunnen zien in de kerk!

In de digitale kindernevendienst op zondag 13 september kunnen de kinderen thuis een mooie kleurplaat inkleuren en ook een doosje maken.

Bijgaand de bijlagen die kunnen worden geprint. De kleurplaat kan dan worden gekleurd en het doosje kan ook eerst worden gekleurd en vervolgens in elkaar worden gezet. 

Als ik dit schrijf hebben we afscheid¬†genomen van groep 6 van de kindernevendienst. Het ging een beetje¬†anders dan anders. In plaats van¬†afscheid nemen in de kerk, zijn we dit¬†keer naar het Gouwebos gegaan om¬†elkaar nog een keer te ontmoeten en¬†afscheid te nemen van de kindernevendienst. Ds. Harald Overeem vertelde de gelijkenis van de zaaier uit¬†Matte√ľs 13. Een mooie gelijkenis,¬†want de kinderen hebben veel verhalen mogen horen en zo zijn er zaadjes¬†van het geloof geplant voor de rest¬†van hun leven.

In de digitale kindernevendienst op zondag 6 september is er weer van alles te doen.

Voor roep 1-2-3 is er een knutselwerkje: "Leven in het paleis is gevaarlijk". Hiervoor heb je een splitpen nodig.
Ook is er een "lijnpuzzel" voor groep 3-6 en groep 4-5-6 maakt het stripverhaal kloppend (nodig: gekleurd A4).

Zie de bijlagen hieronder voor de verwerking.

In de digitale kindernevendienst op zondag 30 augustus kunnen jullie een harp van David maken.

Hiervoor heb je wol nodig voor de 6 snaren. 
Er is een werkje voor groep 1-3 (rechts op de foto hiernaast): allebei de harpen kleuren en uitknippen, bij een harp ook de binnenkant eruit prikken of knippen, de andere harp blijft de binnenkant wit. Harpen op elkaar plakken en tussen de latjes de snaren vastlijmen.

Zie de harp aan de linkerkant op de foto voor de oudste groepen: beide harpen uitknippen en de losse ster en sierbladeren apart uitknippen, kleuren en plakken. De snaren kun je tussen de latjes vastlijmen.

Een beschrijving en plaatje van de werkjes kun je ook hier zien.

Zie de bijlage hieronder voor de verwerking.

De digitale kindernevendienst op zondag 23 augustus gaat over David en Goliath

Er is een werkje voor alle groepen (groep 3-6 heeft foamblokjes voor 3D-effect en een satéprikker nodig). 
Hier vind je een uitgebreide beschrijving om het te maken.

Er is ook nog een puzzelblad voor groep 4-5-6.

Zie de bijlagen hieronder voor de verwerking en het puzzelblad.

De digitale kindernevendienst op zondag 16 augustus: de vrouw, die niet tot het volk Isra√ęl behoort, houdt vol dat Jezus‚Äô liefde toch voor iedereen is, bij welk volk je ook hoort. En dat is duidelijk geworden: het evangelie is over de hele wereld gegaan. En als het gevaarlijk was om te laten merken dat je in Jezus geloofde, tekenden mensen een ichthusvis op de grond.

Vandaag gaan alle kinderen op krimpfolie een vis maken. Dit wordt een sleutelhanger. Krimpfolie is uitgedeeld aan alle kids van de Rank. 

Zie de bijlagen hieronder voor de verwerkingsbladen.