• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Proef 2019

 

Hieronder de berichten met betrekking tot de uitzending van
David Begeer vanuit onze wijkgemeente naar de Logos Hope (OM)
Facebook-pagina David Begeer | Klik hier voor de Nieuwsbrieven.

Steun het werk van David: doneer online.

De afgelopen maanden heeft David weer veel bijzondere ervaringen opgedaan. In de nieuwsbrief van juli is daarover uitgebreid verslag gedaan, maar omdat deze in de zomervakantie uitkwam, kan het zijn dat u deze gemist heeft. Daarom een korte weergave van de belevenissen. Het schip heeft voor onderhoud stil gelegen, maar dat wil niet zeggen dat David en alle andere werkers op het schip stil hebben gezeten. Ze zijn op pad geweest naar Belém in Brazilië waar zij onder andere een kerk dienst hebben geleid.

David schrijft: "Eind april zijn we vertrokken richting Belém, Brazilië. Daar werden we hartelijk ontvangen door dominee Tiago en zijn familie. Voornamelijk aan het begin hadden we last van allergieën, huidirritaties en maagkrampen. Dit kwam onder andere doordat het kraanwater niet drinkbaar was, maar wat we wel gedronken hadden. Naast Tiago hebben we Rodrigo en Daiana, evangelisten, ontmoet. We zijn naar hun kerk geweest en hebben een kerkdienst geleid.

Daarnaast hebben ze ons de cultuur leren kennen, waarbij ik veel nieuwe vruchten heb geproefd.

Zendingswerker bij Operatie Mobilisatie op de Logos Hope

De afgelopen twee maanden zijn we naar 3 plaatsen gereisd. We zijn van Punta Arenas naar Bahía Blanca en vervolgens naar Montevideo gegaan. Straatevangelisatie Punta Arenas is ontstaan door de scheepsvaart. Er zijn ontzettend veel nachtclubs en er is veel prostitutie. Vrijwel iedere jongere boven de 16 gaat regelmatig naar een nachtclub. Er zijn veel mensen verslaafd aan drank en drugs of mensen die depressief zijn en zelfmoord plegen. 

Bericht van David vanaf het schip
In de afgelopen tijd heb ik weer nieuwe ervaringen opgedaan. Ik heb mijn eerste C-day (connect day) meegemaakt. Dit is een dag waarop je naar een lokale kerk gaat, op de plek waar het schip aanmeert en daar Logos Hope en evangelisatie promoot. Dit was voor mij een hele mooie ervaring! Later die week ben ik nog een keer de straat opgegaan met een groepje mensen om te evangeliseren, hier zijn twee hele mooi gesprekken uit voortgekomen, waar ik erg dankbaar voor ben.

Er is weer een verse nieuwsbrief van de TFT David Begeer verschenen; klik hier.
Of klik hier voor een overzicht van de reeds verschenen nieuwsbrieven.

Gooi de trossen los!
De voorbereidingen en trainingen in Mosbach en in Chili zijn erg goed en leerzaam geweest. Ondanks dat het vermoeiend was en er veel nieuwe indrukken zijn, heeft David het erg naar zijn zin. Hij voelt zich bevestigd in zijn keuze om deze reis te  gaan maken en is daarom vastbesloten! David kan het goed vinden met de mensen die hij ontmoet. Het is fijn om deze ervaring te kunnen delen met anderen. Tijdens de trainingen in Chili zit David in een groep van 60 mensen (zie foto hieronder).

De nieuwsbrieven van de uitzending van David op de Logos Hope kunt u hier vinden.

Voorbereiding en start
Na een mooie uitzenddienst waarin David zich gezegend weet, is hij 15 januari vertrokken naar Mosbach, Duitsland. Hier heeft David andere mensen ontmoet die vanuit OM (operatie mobilisatie) op reis zullen gaan, onder andere met de ‘Logos Hope’. Verder heeft hij in Mosbach training en toerusting gekregen, voor hij 26 januari naar Chili vloog om daar na drie en een halve week pré ship training (PST) aan boord van het schip de ‘Logos Hope’ te gaan.