• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Cock Vroom
Positie:
Vertrouwenspersoon De Rank
Adres:
Waddinxveen
Telefoon:
(0182)611345
Fax:
Klik hieronder op Overige Gegevens voor mijn verhaal
E-mail verzenden
(optioneel)
Overige gegevens:

We leven in een gebroken wereld. Een wereld verloren in schuld, zingen we met Kerst. In de kerk, de gemeente van Christus, vieren we onze redding uit de duisternis, staan we volop in het licht. Daarin onderscheiden we ons van de donkere wereld rondom ons. Geloven we. 

In mijn werk als huisarts zie ik bijna dagelijks dat wij kerkmensen geen betere mensen zijn. We kennen dezelfde moeiten, angsten en tekortkomingen, dezelfde verleidingen en verslavingen. We gaan net zo vaak in de fout. We moesten ons schamen! En dat doen we ook. Daarom praten we er niet over. En komt het niet aan het licht.

De wereld reikt tot in onze kerk, woont in ons hart. Omdat de erkenning van de gebrokenheid in ons leven het begin kan zijn van een vernieuwd leven.
Als ik u of jou daarbij behulpzaam zou kunnen zijn, dan bied ik graag een luisterend oor en helpende hand.
De erkenning van onze schuld én onze schaamte het begin van een heilzame weg. Want alleen zo kan de kerk van Christus een helende gemeenschap zijn. Daar waar het licht van Christus in ons gebroken bestaan binnendringt.

Leonard Cohen zingt: “There is a crack in everything. That‟s how the light gets in” (Er zit een barst in alles. Juist daar komt het licht naar binnen).
Het liedje speelt voortdurend door mijn hoofd…

Cock Vroom (klik hierboven op Contactformulier om mij een berichte te sturen)

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten