• Liturgisch centrum Immanuëlkerk

  • Liturgisch centrum Ontmoetingskerk

  • Liturgisch centrum De Rank

De vorige keer schreven we al over het Coenecoop College: Er komt een grote aula in de nieuw te bouwen school! De scenario’s waarin het Coenecoop College is opgenomen blijven dus staan.

Op 14 februari staat het eerste overleg gepland met het ontwerpteam van het nieuwe Coenecoop College. Dan kunnen we onze wensen inbrengen en bespreken. Met name noem ik het ‘ontwerpteam’. Want als het technisch inpasbaar is, wil dat nog niet zeggen dat dit ook het nieuwe onderkomen gaat worden. Want er liggen ook nog heel andere vragen. Wie draait voor de kosten op en moeten die vooraf worden afgerekend of worden die in de huurprijs verrekend?

Aan welke bedragen moeten we dan denken? Voor hoeveel jaar willen we ons dan vastleggen?

Intern leven de vragen of we wel in een schoolgebouw, dat niet ons eigendom is, moeten investeren als we zelf ook kerkgebouwen in eigendom hebben. Wie betaalt wat? Hoe gaan we dat met elkaar regelen? Leg daarnaast de principiële discussie in hoeverre het wenselijk is om als verschillende wijkgemeenten volledig gescheiden op te trekken? Al zien we de noodzaak van twee gescheiden diensten, dat kan toch ook wel met één kerkgebouw? 

Op de lange termijn zullen we elkaar ook steeds meer nodig hebben en financieel lijkt dit een aantrekkelijke optie. Dat levert boeiende gesprekken op. Niet alleen in het projectteam, maar ook in de Algemene Kerkenraad en in de wijkkerkenraden. Wordt vervolgd.

Daarnaast speelt er nog iets anders. Het samengaan van de wijkgemeenten Immanuëlkerk en Ontmoetingskerk komt nu wel heel dichtbij. Zou het dan niet wijs zijn om het gebouwenbesluit te nemen als ook de huidige wijkkerkenraden Immanuëlkerk en
Ontmoetingskerk zijn samengegaan? Moeten we niet eerst onze energie in het samengaan steken en dan aansluitend in het gebouwenbesluit? 

U had waarschijnlijk gehoopt op een paar uitroeptekens! U ziet in deze tekst vooral veel vraagtekens. De vergaderfrequentie van het projectteam is wat teruggeschroefd. Op een ander niveau worden extra vergaderingen ingelast. Er worden intensieve gesprekken gevoerd en we maken stappen, maar op de ‘witte rook’ moeten we nog even wachten. 

Het proces blijvend in uw voorbede aanbevolen. Opnieuw hieronder dit bericht mijn contactgegevens. Schroom niet om te reageren! Daar dan wel weer een uitroepteken.

Jan Boer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-11111538