• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Verlangen
"Vroeger maakte ik voor mijn verjaardag wel eens een verlanglijstje, een overzicht van wat ik zo graag wilde hebben. uren kon ik kijken in een gids naar de meest mooie cadeaus. Turend met verlangen naar de prachtigste dingen, dingen die ik niet echt nodig had maar wel mooi waren om te hebben.

Daaraan denkend stond ik vanmorgen bij "Infopoint", een plek waar de bewoners van Moria terecht kunnen met hun vragen. Daar komt de eerste bewoner al aan en in gedachten zie ik het verlanglijstje in zijn hand. Gisteravond heeft hij de "Moria-catalogus" bekeken en zijn keuze gemaakt. wat staat er op zijn lijstje?

Met behulp van Ali, 1 van onze trouwe vertalers kijken wij zijn lijstje door. Wat heeft hij ingevuld? Heeft hij een keuze kunnen maken? Nee de Moria-gids is niet rijk gevuld maar toch staan er al dan niet belangrijke items in.
Bovenaan staat een verhuizing naar een ISO box (2x3 mtr. voor een gezin), want het is te koud in de tent waar hij nu in woont. Helaas meneer, dit artikel is uitverkocht en kunnen we u niet aan helpen, teveel mensen wilden deze al. Gelukkig heeft hij een lijstje gemaakt en gaat over naar het 2e artikel, heeft u dan een tarp? Een afdekzeil waardoor mijn tent een regenbui goed kan doorstaan? Ach nee, zelfs een eenvoudig zeil is uitverkocht, sorry er is veel vraag op dit moment.
Maar hij laat zich niet uit het veld slaan en gaat over naar item 3, zeker ook prominent aangeboden in de Moria-gids: een pallet. Statiegeld of wegwerp, nieuw of wat ouder doet er niet toe.

Als "verkoper" in de Moria winkel krijg ik het schaamrood op mijn kaken, helaas meneer ook dit artikel is uitverkocht. Weet u, wij zijn nogal in trek. we hebben weinig last van teruglopende bezoekersaantallen. Nee, dagelijks staat men al een half uur voor opening in de rij. Maar probeer het morgen rustig nog eens! Wie weet hebben we weer aanvullingen gehad.
Langzaam zie ik zijn ogen vullen met tranen, hij weet dat de kans groot is dat ik hem morgen ook nee moet verkopen, maar een uitweg heeft hij niet dit is de enige winkel hier dus hij zal terug moeten keren.
Gelukkig is er 1 artikel nog in overvloed beschikbaar, nee die had hij niet op zijn lijstje staan. Ik weet dat hij die wel nodig heeft zoals iedere klant in onze winkel.

ik loop om de toonbank heen en neem hem in mijn armen, zijn naam weet ik niet en hij de mijne niet. Of we elkaar ooit weer zien? Ik weet het niet, maar gelukkig kan ik hem dit artikel geven, gratis, voor niets en volledig vrijblijvend en zo geef ik hem dat ene waar wij allemaal behoefte aan hebben: LIEFDE. Niet uitverkocht, beschikbaar om uit te delen.

Zo zie ik hem weglopen uit onze winkel en het lijkt of zijn schouders toch iets rechter staan."

Geschreven door een mede reisgenoot van het team (o.a. uit Waddinxveen) dat nu in kamp Moria op Lesbos hulp verleent.

Het onderstaande filmpje is de afgelopen week in het kamp gemaakt:

 

Lees ook de eerdere berichten: 1e bericht | 2e bericht | 3e bericht | 4e bericht |  5e bericht 

Vanwege het coronavirus
zijn er geen activiteiten in De Rank.

De kerkdiensten op zondagmorgen
worden via Youtube uitgezonden.

Meer informatie

Kerkdiensten