• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Hieronder treft u de volgorde en hoofdlijnen van de genomen maatregelen in De Rank ten aanzien van het voorkomen van besmetting met het coronavirus (Covid-19).

Na de eerste golf van het virus waarin er helemaal geen fysieke kerkdiensten waren, konden we vanaf juni met steeds meer aanwezigen de diensten bezoeken. Sinds de 2e besmettingsgolf een feit is (begin oktober) worden de aantallen weer beperkt. De ochtenddiensten zijn sinds april 2020 ook via het Youtube-kanaal van De Rank te volgen, de eerste diensten als opname maar vanaf juni worden de diensten live gestreamd. De avonddiensten zijn alleen via Kerkomroep te beluisteren.

Besluitvorming
Vanaf maart zijn de diensten op zaterdagmorgen opgenomen in een lege aula. We zijn bevoorrecht en dankbaar dat een aantal gemeenteleden dit heeft mogelijk gemaakt. Op 25 mei heeft de kerkenraad van De Rank besloten dat vanaf 6 juni de erediensten in het Coenecoop College (opnames op zaterdag) worden opengesteld voor 30 gemeenteleden, inclusief vaste medewerkers zoals de koster, ouderling en diaken, technici en musici. Hierbij houden we ons aan de maatregelen van het RIVM. Vanaf 21 juni vinden de erediensten weer plaats op zondagmorgen. In het kerkenraadsoverleg van 22 juni is besloten dat we (geleidelijk) kunnen opschalen naar het maximaal aantal gemeenteleden dat op 1,5 meter in de aula kan plaatsnemen. Dit maximale aantal is in het Coenecoop College - rekening houdend met de maatregelen - 100 mensen per kerkdienst.

Vanwege de uitbreiding van het aantal besmettingen is per zondag 4 oktober het maximum aantal bezoekers per kerkdienst weer afgeschaald naar 60 en per zondag 11 oktober naar 30. Wel worden er (per 11 oktober) ook weer avonddiensten georganiseerd,¬†waarbij ook weer maximaal 30 mensen aanwezig kunnen zijn. Na enkele avonddiensten (ook nog op 18 oktober, 1, 8 en 15 november) zal dit worden ge√ęvalueerd.
Kinderen kunnen vanaf zondag 25 oktober worden aangemeld, ook als de ouders niet naar de kerkdienst (kunnen) gaan. Aanmelden hiervoor kan via aanmelden.derankwaddinxveen.nl.

Voor alle kerkdiensten dient men zich vooraf aan te melden via deze link: aanmelden kerkdienst De Rank.

De dienst op zondagochtend wordt ook live uitgezonden om 10:00 uur via het Youtube-kanaal van De Rank: youtube.derankwaddinxveen.nl. 

Meer informatie over het coronavirus en De Rank:

¬† ¬† ¬†ūüí°¬†Veelgestelde vragen

¬† ¬† ¬†ūüí°¬†Nieuwsbrief "Erediensten Nieuwe Stijl"¬†(juni)

¬† ¬† ¬†ūüí°¬†Nieuwsbrief "Erediensten Nieuwe Stijl"¬†(oktober)

¬† ¬† ¬†ūüí° Gebruiksplan kerkgebouw - De Rank

¬† ¬† ¬†ūüďü Inzameling van gaven¬†¬†in corona-tijd


Communicatie

In deze periode is het belangrijk dat wij u goed en adequaat kunnen informeren. Dat doen wij op deze website en Facebook en ook via email. Ook versturen wij de Zondagsbrief iedere week via email. Wij vragen u daarom uw mailadres aan ons door te geven waarmee u toestemming geeft om u via email te informeren. Dat kunt u doen via dit formulier.

Heeft u hierover vragen, suggesties of opmerkingen, laat het weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werkgroep Erediensten Nieuwe Stijl (WENS)

 

Opnamen van de kerkdiensten van de afgelopen zondagen vindt u op het Youtube-kanaal van De Rank.

 

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten