• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Wat hebben we elkaar al een tijd niet gezien!! Maar regelmatig kom ik mensen tegen op straat en hebben we een kort of langer gesprek. Ook de tuin is een heerlijke plek om elkaar te ontmoeten. Maar ik verlang ernaar om elkaar weer in de kerk te kunnen zien en bij te praten onder de koffie na de dienst.

Maar wat hebben we het, ondanks alles, ook goed! Ik realiseer me dit steeds weer als ik denk aan al die mensen in andere landen waar veel armoede is.

Mensen die niet meer mogen werken, waar geen sociale voorzieningen zijn. Daar is niet werken, geen eten en gaan mensen dood van de honger. Bij Opwekking werd tweede pinksterdag online een actie gehouden. Eén maaltijd laten staan en € 5,- (of meer) doneren voor voedsel in arme landen. Tien christelijke organisaties deden er aan mee en er werd veel geld opgehaald. Fantastisch!! Want het is hard nodig. Ook bij Kerk in Actie is er een actie ‘Help een stille coronaramp voorkomen’. Er wordt met donaties voedsel uitgedeeld via kerken en organisaties in verschillende landen. 

En hoe is het in Albanië? Bij Alo!Mik? Degenen die ons meestal informatie geven over Alo!Mik (Aad en Dineke van der Maas) zijn nu in Nederland en we zoeken nu informatie op de site van AloMik! en op Facebook. Ook in Albanië hebben de armen het moeilijk en er zijn veel armen! Ook bij de Roma’s zitten veel mensen thuis: geen werk-geen eten... In een vorig bericht heb ik u laten weten dat Alo!Mik veel van hun financiën nu inzet voor voedselpakketten. Zij delen die uit onder de Roma’s en andere armen in Albanië. Doelen die zij (en wij) hadden zijn nu vooral omgezet naar voedselpakketten en op deze wijze houden zij ook contact met de velen die opgesloten zitten in hun huizen.

Er is veel nood, overal in de wereld. Op de site van Kerk in Actie staat: ‘Geïnspireerd door Jezus Christus, willen wij delen wat ons gegeven is.’ Doet u ook mee? 

We willen u hartelijk bedanken voor alles wat u al hebt gegeven voor het jaarproject Alo!Mik. Er is al veel meegedaan en er worden nu voedselpakketten van rondgedeeld. Het werk van Alo!Mik gaat door, zoals u hierboven kunt lezen. Helpt u mee
zodat zij dit kunnen blijven doen?? U  kunt een gift geven op rekeningnummer van ZWO De Rank NL10 RABO 0373.7095.44 met vermelding Alo!Mik De acties die we als ZWO nog binnen De Rank zouden houden, gaan momenteel niet door door de coronacrisis. Daarom ook is een gift heel welkom!

Wat ook niet doorgaat is de high tea met cabaret van Frank en Cock. Erg jammer!! Maar ze zijn inmiddels wel online van start gegaan - zie daarvoor de berichtgeving in de Zondagsbrief.

Een hartelijke groet, namens de ZWO commissie,
Teunie de Kruijf

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten