• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Zondagmorgen 22 november staan we stil bij hen die zijn overleden. Gemeenteleden van korter of langer geleden, maar ook breder gedenken we mensen die zijn overleden. Een kerkdienst op deze Gedachteniszondag heeft altijd iets gedragens, ik denk omdat we meer dan anders beseffen dat het licht van de eeuwigheid over ons leven valt. We noemen namen, in stilte of hardop, opdat wij niet vergeten.

We noemen namen, omdat zij bij God gekend zijn. Deze dienst zal ik samen met Heime Leenman voorbereiden, hij is stagiair in De Rank.

In de avonddienst gaat ds. C. van der Kooi uit Driebergen voor.
Voor de diensten kunt u zich aanmelden.

Advent
Hierna breekt de adventsperiode aan, een periode die ons voorbereidt op Kerst. De liturgische kleur is paars. Paars staat voor inkeer en boete. Dat heeft alles te maken met de aanleiding voor de komst van Christus. Hij kwam naar een ‘wereld verloren in schuld’, zoals we dat veelal zingen. Ik denk vaak, de wereld is vandaag de dag schuldiger dan zij ooit was. Christus’ komst in onze werkelijkheid is broodnodig. We gaan onszelf niet redden. In deze wereld zijn we teveel verdeeld en tegen elkaar gekeerd om een rijk van vrede en gerechtigheid op te richten. 

Hoe vullen we voor onszelf zo’n adventsperiode in? Vooralsnog is de  kerkgang voor velen kerkging. Wat zou je thuis kunnen doen? Welke momenten van stilte, gebed en het lezen in de Bijbel zijn er voor je? Leg een paars kleedje op tafel, steek een
kaars aan, luister een lied, lees in de Bijbel, wees stil en bid. Deze adventsperiode nodigt ons allen uit tot inkeer en (wellicht ook) boete. Wanneer we deze weken zo ingaan, dan kan het wel eens gebeuren dat het wonder van Gods nabijkomen in Jezus Christus weer begint te glanzen voor je. 

Diensten in advent
Op de eerste adventszondag, 29 november, gaat dominee Elsbeth Gruteke-Vissia uit Hilversum bij ons voor. Om 16.00 uur op die dag is er een kidspraise. 
Op de tweede adventszondag, 6 december, gaat dominee Zegert de Graaf uit Katwijk aan den Rijn bij ons voor in de ochtenddienst en in de avonddienst dominee Willem Jan de Hek uit Utrecht.

We hopen op gezegende diensten.

Ds Harald Overeem