• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • moederdag-verwen-actie

Wat kun je behoefte hebben aan een stille week. Veelal rijgen de weken zich rap aaneen. De tijd gaat zo snel, verzuchtte iemand van de week. En er gebeurt veel.

Wie het nieuws ook maar een beetje volgt, moet oppassen om niet meegezogen te worden. We leven in een rare wereld, zei een gemeentelid afgelopen zondag tegen me. Dan is een ander perspectief, een nieuwe hoop, nodig. Ik blijf het altijd weer indrukwekkend vinden dat Jezus naar déze wereld is gekomen, in déze wereld heeft geleefd, geleden en is gestorven. Al jaren plan ik in de Stille week geen vergadering. Heerlijk is dat.

Ik bereid de diensten voor, zoek mensen op, o ja ook nog een belijdeniscatechese maar veel meer dan dit is het niet. En dat is genoeg. Tijd voor bezinning, wat wandelen, proberen van het ‘moeten’ los te komen en in gedachten ‘meegaan’ met Jezus op weg naar witte donderdag, goede vrijdag, stille zaterdag en de paasmorgen. Wanneer ik dat niet doe, dan blijf ik in die rare wereld zitten, dan blijf ik onder de invloed van haar ongeduld en haar verdeeldheid. Laat de Stille week je week binnenkomen. Volg de diensten die aangeboden worden – doen hoor!

Twee nieuwe liederen
In de diensten van de Stille Week luisteren we naar twee nieuwe liederen. Het eerste is ‘Hard geslagen, vastgenageld’ van Sela. Het is een vertaling van een oudere Engelse hymne uit 1804 met de titel ‘Stricken, smitten and afflicted’. De Ierse schrijver Thomas Kelly stond op het punt om na zijn studie advocaat te worden, maar werd predikant. Het lied beschrijft hoe intens Jezus heeft geleden en dat wij hierover nooit te makkelijk zullen denken. 

Het tweede lied komt uit het nieuwe liedboek, lied 560: ‘Hij ging zijn weg zo eenzaam’. Melodie en tekst vullen elkaar heel mooi aan en ondersteunen elkaar. Via onderstaande links alvast te beluisteren. 

Een gezegende week gewenst.
ds Harald Overeem

Collectes
De digitale collecte is een gecombineerde collecte. U kunt uw gave overmaken op reknr. NL51RABO0373731698 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente te Waddinxveen, of via De Rank-App.
Het collectebedrag wordt met een verdeelsleutel 55%-45% verdeeld tussen een diaconaal doel en het kerkbeheer van onze wijkgemeente.

De diaconale doelen zijn: 

  • 28 maart - Siriz
  • 1 april - Diaconie De Rank
  • 2 april - Dorcas
  • 3 april - Dorcas
  • 4 april -Thuisfrontcommissie fam. van der Maas in Albanië

De diaconie

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten

Activiteiten