• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Afgelopen 21 juli tot en met 6 augustus zijn wij (Nelisa en Ilana) met de organisatie Livingstone op werkvakantie geweest naar Gambia. Hier verbleven wij in een Youth For Christ centrum. Samen met de groep uit Nederland en vrijwilligers van dit centrum hebben we gezorgd voor de afwerking van een school voor beroepsonderwijs in Brufut. We hebben onder andere meegeholpen om het hele pand te schilderen. Ook hebben we een gat gegraven voor een septic tank, waarna we meehielpen om de wanden van dit gat te metselen.

Daarnaast hebben we veel kinderwerk gedaan. Een aantal middagen kwam er een groep kinderen naar ons centrum.

Deze kinderen hebben we liedjes zoals ‘Who's the king of the jungle’ aangeleerd, we hebben het bijbelverhaal van Daniël in de leeuwenkuil uitgespeeld en we hebben veel spelletjes met de kinderen gedaan. Een hoop spelletjes die wij in Nederland veel spelen hebben wij de kinderen daar geleerd en dit vonden ze heel erg leuk.

Verder hebben we ook genoeg de kans gehad om de Afrikaanse cultuur te leren kennen. Niet alleen omdat we veel met de lokale bevolking optrokken, maar ook omdat we uitstapjes maakten naar onder andere de hoofdstad van Gambia, een klein vissersdorpje en James Island (een voormalig slaveneiland). Hieronder is een aantal foto's is te zien. De hele reis hebben wij als heel bijzonder ervaren. Wat ons enorm opviel was dat de bevolking zo vrolijk is terwijl ze maar weinig hebben. Dit is iets waar Europeanen veel van kunnen leren.

Iedereen die deze reis mogelijk heeft gemaakt door (financiële) steun en/ of gebed zijn wij heel erg dankbaar. Zonder u hadden wij dit werk niet kunnen doen. Het was een ervaring die we nooit meer zullen vergeten!

Nelisa Zandbergen en Ilana Tromp

--> klik hier voor meer foto's op Facebook

[ het plan is om in 2019 met een grotere groep naar Gambia te gaan - lees hier meer ]

Sponsor de werkvakantie van jongeren in Gambia

Klik voor meer info

Kerkdiensten