• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Banner Sponsorfietstocht 2019

Zoals u wel weet, besteden we dit seizoen met het ZWO jaarproject aandacht aan de Roma’s in Albanië. De stichting Alo Mik! (Albanees voor ‘Hoi vriend’) werkt sinds 2004 samen met de Roma-gemeenschap in Tirana. De Roma’s die eerst op de vuilnisbelt leefden, zijn met hulp van Alo Mik!, gehuisvest in flats en de kinderen gaan nu naar school. In september 2018 is een wijkcentrum geopend en de activiteiten zijn uitgebreid. De Roma-kinderen worden na schooltijd opgevangen in het wijkcentrum. Kerstactie Op zondag 16 december hebben we de Kerstactie voor Alo Mik! gehouden.

De doelen waren: Zorgen dat de kinderen naar het wijkcentrum kunnen komen, een gezonde lunch krijgen, en geholpen worden bij hun verdere ontwikkeling. Maar ook zorgen dat de ouders en gezinnen ondersteund kunnen worden. Het is belangrijk dat ook zij geholpen worden zich verder te ontwikkelen, werk vinden en goed zorgen voor hun gezin. Na de dienst kon u een kaars meenemen met een bedrag wat u wilde geven. Velen van u hebben geld overgemaakt. Hartelijk dank daarvoor! Graag hadden we nu laten weten hoeveel er is opgehaald. Maar door omstandigheden is het totale bedrag nog niet duidelijk. Wij hopen dit binnenkort in de volgende Kompas (en op deze website) te kunnen meedelen.

Kaarten gemaakt door kinderen van de Kindernevendienst
De kinderen van de Kindernevendienst hebben op zondag 16 december kaarten gemaakt voor de Roma kinderen. We hebben er ook kaarten met een groet voor 2019 bijgedaan, zodat ieder kind bij Alo Mik! twee kaarten kreeg. Het heeft even geduurd voordat ze in Albanië waren aangekomen, maar Dineke van der Maas (die als vrijwilligster werkt bij Alo Mik!) heeft ze half januari uit kunnen delen. De kinderen waren blij verrast met de kaarten en vonden het leuk om te horen dat kinderen in Nederland aan hen dachten! Hierbij een groet aan alle kinderen die hebben meegedaan. Namens de Roma- kinderen; Heel hartelijk bedankt voor jullie mooie kaarten!

 

Aanmelden sponsorfietstocht 14 september

Klik voor meer info

Kerkdiensten

Activiteiten