• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Banner Sponsorfietstocht 2019

Tijdens de inloopochtend van 8 januari sprak de heer Van der Ent, hij is een fanatiek fietser en een goede verteller met veel humor. Hij is geen snelheidsmaniak maar wel fanatiek voor grote afstanden. Hij heeft Amerika per fiets doorkruist, is naar de Noordkaap gefietst en nog vele andere fietstochten. Op zijn fietstocht langs de Limes-route heeft hij ons meegenomen in foto’s en verhalen.

De Limes-route (Romeins voor grenspad) loopt van Katwijk aan Zee naar Constanta in Roemenië aan de Zwarte Zee. Het is een route die langs de noordgrens van het oude Romeinse Rijk, tot zover zijn zij dus gekomen en op die grens zijn de resten van verdedigingswerken (wallen, forten, wachttorens), wegen en gebouwen te vinden.

De route loopt langs de rivieren Rijn, Main, Tauber en Donau, deze natuurlijke grenzen vormen een ideale route en van 3.380 km. De heer Van der Ent heeft deze route (heen en terug) afgelegd op een fiets van 18 kilo met 25 kilo bagage. Onderweg werd er gepauzeerd en overnacht op diverse campings. De totale fietstocht was 7.525 km en het heeft hem 12 weken zeer actief beziggehouden.

In Nederland verliep de route vanaf Lugdunum (Katwijk) via Forum Hadriani (Voorburg) naar Nigrum Pullum (zwarte aarde: Zwammerdam), daarna via Utrecht, Nijmegen het land uit (zie bijgaand kaartje). Op de terugweg moest een iets andere route gevonden worden, anders werd het zo eentonig, dus werd gekozen om via Slovenië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en België een klein ommetje van circa 800 km te maken.

Als u overweegt om het ook eens te proberen dan wil ik u verwijzen naar de speciale website - klik hier. Ik hoop dat u er dan net zoveel van geniet als wij van de presentatie.

De komende inloopochtend is op 12 februari, dan zal de heer Blokland uit Barendrecht vertellen over (exotische) muziekinstrumenten.
Aanvang weer als vanouds om 10.00 uur en de deur van de Immanuëlkerk is open vanaf 09.30 uur.

De inloopochtendcommissie,
Peter van der Laarse

Aanmelden sponsorfietstocht 14 september

Klik voor meer info

Kerkdiensten