• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

De afgelopen weken heeft de beroepingscommissie intensief en zorgvuldig haar werk kunnen doen. We hebben daarbij ervaren dat de Geest ons nabij is geweest en ons tot nu toe geleid heeft.
Bijzonder is dan ook dat wij op het Pinksterfeest, waarop we met elkaar het feest van de Geest vieren, een mooie mededeling konden doen.

Op woensdagavond 5 juni hebben we op basis van alle informatie unaniem en met grote overtuiging het advies geformuleerd om één van de kandidaten met wie wij nader kennis maakten te beroepen. 

Dinsdagavond 11 juni zal tijdens een vergadering helder worden of de wijkkerkenraad en de algemene kerkenraad het advies van de beroepingscommissie zullen overnemen en de voorgestelde kandidaat zullen verkiezen.

Als dit advies wordt overgenomen - wat wij van harte hopen - wordt volgende week zondag 16 juni de naam van de te beroepen predikant bij de afkondigingen bekend gemaakt. In een bijeenkomst na de dienst zal de gemeente nader geïnformeerd worden door de voorzitter van de beroepingscommissie en de voorzitter van de kerkenraad.
Bent u zondag 16 juni niet aanwezig, dan kunt op deze website bij de nieuwsberichten deze bekendmaking en verdere informatie lezen.

De afgelopen maanden hebben we ervaren dat u als de gemeente biddend om ons heen stond. We vragen u dit ook de komende tijd te blijven doen. Voor de kerkenraad en algemene kerkenraad die dinsdag 11 juni een besluit moeten nemen. Maar ook voor de betreffende predikant die in alle overwegingen de leiding en bevestiging van de Hemelse Vader zoekt.

De beroepingscommissie van De Rank,

Roel Ananias
Netty Berkouwer
Rianne Looijen
Jelle Minnema
Annette Nieuwveld
Hugo Oskam
Adri Twigt
Ds. Tinus Gaastra (consulent)

 

Kerkdiensten