• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Snuffelmarkt 2019

In het afgelopen seizoen hebben we met het ZWO-jaarproject aandacht gevraagd voor de Roma’s in Albanië. Er is al vaker over bericht: De Roma’s horen tot de allerarmsten en tot 2017 leefde de Roma gemeenschap in Tirana op de vuilnisbelt in erbarmelijke omstandigheden. De stichting Alo Mik! (Albanees voor ‘Hoi vriend’) werkt sinds 2004 samen met de Roma gemeenschap in Tirana. De christelijke stichting werkt vanuit het geloof dat in Gods ogen ieder mens waardevol is.

Door hun trouwe en liefdevolle contact hebben zij vertrouwen gekregen van de Roma gemeenschap. Kinderen zijn naar school gegaan, gezinnen zijn van de vuilnisbelt verhuisd naar een flatje en in september is er een wijkcentrum geopend, waar zowel kinderen, als gezinnen worden opgevangen en geholpen. Er is veel gebeurd! 

In deze periode denken we als ZWO altijd na over afsluiting van het jaarproject en maken we plannen voor een nieuw jaarproject, dat vanaf oktober weer gaat starten. We hebben echter besloten om nog een jaar door te gaan met dit project van Alo Mik! Het project spreekt aan, het is prachtig om te zien en te horen dat kinderen naar school gaan en zich verder ontwikkelen en niet meer hoeven te bedelen op straat.

Ook goed om te horen dat gezinnen en ouderen geholpen worden en we krijgen rechtstreeks informatie van Dineke van der Maas, die vrijwilligster is bij Alo Mik! Het is mooi om van haar te horen over dit project. Aad en Dineke hebben, op ons verzoek, een gesprek gehad met de leiding van Alo Mik! over hun verdere plannen en waar vooral financiën voor nodig zijn. Er is zeker geld nodig! De directie gaat een plan en een nieuw voorstel schrijven. Na de zomer hopen we daar verder over te berichten. Maar het jaarproject van Alo Mik! wordt dus een 2-jaarsproject! Als u een gift over wilt maken voor Alo Mik! kunt u dit doen op de rekening van ZWO De Rank NL10 RABO 037.37.09.544 o.v.v Alo Mik!
We kregen bericht dat er door de rommelmarktcommissie een gift wordt overgemaakt van € 1.088,-, een prachtig bedrag! Hartelijk dank aan ieder die dit heeft mogelijk gemaakt! 

Een paar weken geleden zijn gezinnen van Alo Mik! een weekend weg geweest met elkaar. Ook Dineke was mee en het is mooi te horen hoe bijzonder de contacten waren. Hierbij een paar foto’s waarop u kunt zien dat ouderen en jongeren mee waren en genoten van dit samenzijn.

 

ZWO-leden gezocht
In de vorige Kompas hebben we aangegeven dat we nieuwe ZWO-leden zoeken omdat 3 leden gaan stoppen bij de ZWO. We zijn blij u te kunnen meedelen dat Hans Wineke heeft aangegeven te blijven als ZWO-penningmeester. Ook heeft zich al iemand aangemeld, die volgend seizoen mee wil gaan doen met de ZWO. Ook daar zijn we heel blij mee! We hopen dat er nog iemand bijkomt en dat we bij de start van het komend seizoen de ‘vernieuwde’ ZWO aan u kunnen voorstellen. Wilt u meer weten, informeer bij iemand van de ZWO! 

Namens de ZWO-groep,
Teunie de Kruijf