• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

God belooft de Vredekoning! Het kerstproject van de kindernevendienst staat in het teken van vrede. De hemelse vrede die God geeft.

In het bijbelboek Micha lezen we hoe de profeet Micha werkt in Juda. Hij mag in een tijd van bedreigingen aan het volk vertellen wat er komen gaat, vanuit Gods perspectief. Micha belooft dat God zal ingrijpen en vrede zal brengen. Micha geeft het volk Israël en ons een bijzonder vergezicht. God heeft een plan: de Koning die in vrede zal regeren, komt.

Het kerstproject herinnert ons niet alleen aan Jezus’ komst op aarde, maar laat ons ook vooruitkijken naar de tijd dat Hij als Koning zal terugkomen en zal regeren over heel de aarde. Wij mogen in het project Gods beloften zien en ervaren hoe het zou kunnen zijn. Leven met het oog gericht op de toekomst, trouw aan Gods geboden en leven vanuit echte liefde voor de Heer. Vandaag gaat het over de vrede die God belooft. Micha mag een hoopvolle belofte van God brengen aan het volk Israël op een moment dat vrede ver weg lijkt. Ondanks de teleurstelling over de zonde van Juda laat God Israël niet vallen. Hij wil vrede en verlossing brengen voor zijn schepping. We mogen uitkijken naar Jezus Christus die vrede zal brengen op aarde. Het eerste symbool is de duif, het teken van vrede. Rond de duif zijn stralen van licht te zien, als teken dat God Zijn Vrede zal sturen. 

Anne-Marie Kooiman | Carla Bruggenkamp | Sylvia van de Krol