• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op 31 mei is de diaconale collecte voor ‘t Swanenburghshofje. Aandacht, betrokkenheid en compassie. ‘t Swanenburghshofje is een eeuwenoud hofje in het centrum van Gouda.
Van hieruit begeleidt een groep enthousiaste vrijwilligers mensen met maatschappelijke en/of psychosociale problemen. In de tien woningen van het hofje bieden ze de mogelijkheid voor tijdelijke huisvesting met begeleiding.

Daarnaast bieden ze ambulante begeleiding en organiseren ze jaarlijks een gespreksgroep over rouwverwerking. Onder de naam SchuldHulpMaatje ondersteunt een speciale groep vrijwilligers mensen met financiële vragen of problemen.

Stichting Christelijke Hulpverlening (SCH) is een laagdrempelige interkerkelijke organisatie die werkt vanuit een christelijke levensvisie met aandacht, betrokkenheid en compassie. We bieden hulp aan iedereen ongeacht achtergrond of geloofsovertuiging. Om jaarlijks ongeveer 100 mensen te helpen, zijn zij afhankelijk van bijdragen van kerken en particuliere giften. Wij hopen dat u een bijdrage wilt leveren aan dit mooie en belangrijke werk.

Op 7 juni is de diaconale collecte bestemd voor World Vision. World Vision is een ontwikkelingshulporganisatie. Het doel van World Vision is om een positieve en structurele verandering te brengen in gebieden waar ze werken en ervoor te zorgen dat levens van kinderen tot bloei komen. Ze kijken hierbij over religieuze grenzen heen en kunnen zodoende in bijna 100 landen en miljoenen levens een verschil maken. World Vision biedt hulp aan iedereen en werkt samen met de lokale bevolking, ongeacht religie of overtuiging. Dit zorgt ervoor dat ze wereldwijd de meest arme en kwetsbare mensen kunnen helpen. 

Wij bevelen bovengenoemde collectes van harte bij u aan!

De diaconie