• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

In de kerkenraad is afgelopen week uitvoerig gesproken over het ‘openstellen’ van de erediensten voor gemeenteleden. Van overheidswege worden er maatregelen versoepeld voor sportclubs, kappers, horeca, scholen. Waar bevinden we ons als kerken in dit geheel?

We horen vanuit de gemeente regelmatig de behoefte aan verbinding. We missen de diensten, het samen koffiedrinken, de bezoekjes. Het is mooi – we zijn er ronduit dankbaar voor – dat de gemeente niet stil zit en tal van initiatieven ontwikkelt om betrokken te blijven bij elkaar. Op dat spoor gaan we ook verder. Maar hoe gaat het verder rondom de erediensten?

We hebben als kerkenraad besloten een voorzichtige lijn te kiezen. Concreet betekent dit dat we in juni met 30 gemeenteleden bij elkaar komen, inclusief de mensen met een taak, om de diensten bij te wonen. Voor de eerste zaterdagen zullen we vragen om degenen die toch al aanwezig zijn (koster, ouderling, technici) iemand mee te nemen naar de dienst.

Daarna willen we ook andere gemeenteleden uitnodigen. U begrijpt, dit vraagt een andere organisatie dan we gewend zijn. Eind juni hopen we een beslissing te kunnen nemen wanneer we overgaan naar 100 gemeenteleden aanwezig in de eredienst.

Blijft u voor ons bidden? Heel graag!
Eric Begeer, scriba