• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Hoort de kerk daar ook bij?
Door de landelijke PKN wordt sinds kort een nieuwe app voor de mobiele telefoon ondersteund (Donkey Mobile). Als wijkkerkenraad van De Rank hebben we besproken om deze nieuwe mogelijkheden te omarmen.

Maar waarom een 'kerk app'? 
In deze tijd waarin de mobiele telefoon niet meer is weg te denken en voor steeds meer zaken wordt gebruikt, biedt het ook nieuwe mogelijkheden om als kerk aanwezig te zijn bij mensen. Met name gericht op onze gemeenteleden en op de versterking van onze gemeenschap. Juist nu er vanwege de corona uitbraak minder fysiek contact kan zijn, is het belangrijk om op nieuwe manieren de verbinding met andere leden van de gemeente te bieden.

Deze kerk app biedt aanvullende mogelijkheden.
Met de nadruk op 'aanvullend': ook de bestaande manieren van contact en communicatie zullen een plaats houden, denk aan Kompas, de Zondagsbrief, de website en andere vormen van communicatie. 

De kerk app biedt echter ook andere mogelijkheden: communicatie binnen bepaalde groepen (bijvoorbeeld de gemeentegroeigroepen, jeugdgroepen enzovoorts). Deze communicatie naar de gemeente is ook directer: het is makkelijker en toegankelijker dan het lezen van email of het opzoeken van de website van De Rank.  

Welke mogelijkheden biedt deze kerk app?

  • Snellere berichtgeving over (belangrijke) zaken in de gemeente 
  • Berichtgeving alleen naar de leden van een bepaalde groep (jeugdclubs, groeigroep, kerkenraad, moderamen). Berichten kunnen specifiek gericht worden aan de leden van een bepaalde groep. 
  • Verspreiding van nieuwsbrieven
    (wekelijkse Zondagsbrief) maar ook andere belangrijke informatie (bijvoorbeeld over de corona maatregelen) kunnen via de app worden verspreid.
  • Aanbieden van een dagelijkse tekst of podcast, bijvoorbeeld die van Petrus (PKN), IZB Focus of de Eerst Dit podcast. 
  • Een nieuwe vorm van het wie=wie boek, doordat mensen hun eigen gegevens invullen en kiezen wat zij willen delen (foto, adres, telefoonnummer). Iedereen houdt zelf zijn eigen gegevens up-to-date, wijzigingen worden dus niet pas na een  jaar zichtbaar.
  • Via de app kan ook de kalender met alle activiteiten worden ingezien. Hiervoor hoeft men niet meer de Zondagsbrief of de website te raadplegen. 
  • Er kan via een collectetegoed in de app aan de wekelijkse collecte worden gegeven. 
  • Naast de collectes in de erediensten kunnen er speciale inzamelingsacties via de app worden aangeboden. 
  • Ook de actie Kerkbalans zou op deze wijze in de toekomst kunnen worden georganiseerd.

Hoe nu verder?
Op dit moment is vanuit de kerkenraad een klein team gevormd (Jeroen van Gent, Adri Twigt, Hans Hagen en Jelle Minnema) om de eerste aanzet te geven.
Het doel is om begin 2021 de “De Rankapp” te lanceren voor gebruik. Om dit mogelijk te maken zoeken wij een drietal enthousiaste kerkleden die mee willen helpen om deze app vorm te geven en te onderhouden. Ben je geïnteresseerd en heb je
de talenten om inhoudelijk bij te dragen neem dan voor 22 november contact op met Hans Hagen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ook voor vragen of meer informatie kun je uiteraard bij ons terecht.

Het ‘kerk app‘ team