• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Sinds het begin van de corona crisis en daarmee de beperking van het aantal bezoekers van de kerkdiensten worden de kerkdiensten in De Rank ook gestreamd via Youtube.

In het begin werden de diensten in de week voorafgaand aan de dienst opgenomen en 'gemonteerd' om vervolgens op zondag te worden uitgezonden. Vanaf 21 juni worden de diensten live uitgezonden ('gestreamd') via het Youtube-kanaal van De Rank. Hiervoor is veel inzet geleverd door het team van de techniek die het geluid in de diensten en de beelden op de beamer verzorgen. Dat laatste team heeft ook het uitzenden van videobeelden in de diensten op zich genomen.

Dat werd tot voor kort gedaan met een 'traditionele' camera die met een laptop werd verbonden en waarmee de beelden vervolgens via Youtube werden uitgezonden. Deze camera hebben we overigens al die tijd in bruikleen mogen gebruiken (dank je wel Chris Spuij!).

Sinds zondag 1 november 2020 wordt gebruik gemaakt van een (door De Rank aangeschafte) camera die niet alleen een beter en scherper beeld oplevert, maar die ook kan worden bediend door degene die achter de laptop zit en de juiste teksten en plaatjes op de beamerschermen zet. Er is dus geen aparte 'cameraman' meer nodig; de besturing van de camera (beweging, inzoomen) gebeurt nu geheel vanaf de laptop. Een voordeel is ook dat de camera binnenkort (hufterproof) zal worden gemonteerd in het Coenecoop College waardoor de opbouw van de techniek voor de dienst ook eenvoudiger wordt.

Naast het eenvoudiger maken van het werk van het techniekteam (waar nu dus ook minder menskracht voor nodig is) is een belangrijk doel om iedereen die in deze tijd (noodgedwongen) meekijkt vanuit huis beter betrokken te laten zijn bij de kerkdiensten. En om het qua beeld en geluid ook aantrekkelijk(er) te maken om te kijken en te luisteren. 

Nu het eenvoudiger wordt om de live uitzending op te zetten en te laten zien zullen ook de avonddiensten via Youtube worden uitgezonden.

Met nogmaals een groot compliment en 'dank je wel' aan alle mensen van de techniek die dit allemaal mogelijk maken!

De kerkenraad van De Rank