• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • moederdag-verwen-actie

In de vergadering van 1 februari jl. heeft de kerkenraad het voorgenomen besluit genomen om de plaatselijke regeling aan te passen. De kerkenraad wil de manier waarop we ambtsdragers verkiezen aanpassen.

Tot nu toe maken we in De Rank gebruik van de kerkordelijke mogelijkheid om in afwijking van de normale procedure, te werken met een verkiezingsprocedure waarin gestemd kan worden op zogenaamde tweetallen.
In de aangepaste plaatselijke regeling gaan we uit van de standaardmethode uit de kerkorde. Met deze aanpassing is de procedure voor de ambtsdragerverkiezingen sterk vereenvoudigd.

In de Kerkorde staat dat we de leden van de gemeente moeten ‘kennen en horen’ bij de wijziging van de plaatselijke regeling. Dat doen we door de concept vernieuwde regeling te publiceren op deze website en via de Zondagsbrief. Ook vindt u hier een schema waarin de verschillen tussen de oude en de nieuwe regeling duidelijk worden:

U kunt tot 14 maart a.s. laten horen wat u van deze aanpassing vindt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op 22 maart zal de kerkenraad na bespreking van de reacties een definitief besluit nemen.

Pieter Oudenaarden,
voorzitter kerkenraad.