E-mailAfdrukken

Duurzame omgang met de schepping

Evenement

Titel:
Duurzame omgang met de schepping
Wanneer:
di 14 september 2021, 20:00 - 22:00
Locatie:
Ontmoetingskerk - Waddinxveen, Zuid-Holland
Categorie:
Activiteit iedereen

Omschrijving

Op dinsdag 14 september 2021 organiseren we een avond met presentaties over duurzaam voedsel en duurzaam tuinieren. De avond wordt gehouden in de hal van de Ontmoetingskerk en begint om 20.00 uur. 

Ds. Gaastra zal de avond inleiden. Hierna volgen er twee presentaties over voeding. De eerste gaat over Rechtstreex. Zoals de naam al aangeeft worden producten rechtstreeks afgenomen van de bedrijven in de omgeving. De consument kan via een website de producten bestellen en één keer per week ophalen bij een wijkpost. Rechtstreex is actief in de omgeving van Rotterdam en Gouda. Er is weinig transport nodig en de leveranciers krijgen een goede prijs voor hun product, waardoor ze meer aandacht kunnen besteden aan een duurzame bedrijfsvoering. Over de bedrijven die meedoen kan de consument alle informatie vinden op de website. 

De tweede presentatie over voeding gaat over het initiatief Herenboeren Groene Hart, waarover ons gemeentelid Jan van Pelt komt vertellen. Het motto van Herenboeren is: Samen Duurzaam Voedsel Produceren. De Herenboeren zijn inwoners van het Groene Hart, die samen eigenaar willen worden van een kleinschalig gemengd boerenbedrijf. Zij bepalen de koers van het bedrijf samen met de boer. Zo krijgen zij grip op hun eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. 

De derde presentatie wordt gegeven door Sjaak Willemstein uit Waddinxveen, één van de duurzaamste hoveniers van Nederland. Zijn  uitgangspunt is een tuin te maken en te verzorgen met materialen die vrij in de natuur voorkomen. Daarnaast werkt hij met duurzame materialen, zoals gebakken klinkers en inlands hout zoals eiken, kastanje en lariks. Door gebruik te maken van EM, effectieve micro- organismen, het hergebruik van regenwater in de tuin en inheemse beplanting, ontstaat er op een goede manier een duurzame en levende tuin. Wellicht krijgt u inspiratie om uw tuin duurzamer te (laten) maken. 

We heffen geen entreegeld om deel te nemen aan de activiteiten. Wel vragen we een vrijwillige bijdrage om gemaakte kosten te kunnen betalen. 

 U moet zich vooraf via de mail aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin u duidelijk aangeeft voor welke activiteit u zich opgeeft, met hoeveel personen u wil komen en hoe u telefonisch te bereiken bent. 


Locatie

Locatie:
Ontmoetingskerk
Straat:
Groensvoorde 3
Postcode:
2742 DJ
Plaats:
Waddinxveen
Provincie:
Zuid-Holland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Ontmoetingskerk

 

Groensvoorde 3
2742 DJ Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 614574