• Liturgisch centrum Ontmoetingskerk

  • Inrichting Ontmoetingskerk

  • Inrichting Immanuëlkerk

  • Liturgisch centrum Immanuëlkerk

Dienst meekijken

De diensten in de Ontmoetingskerk zijn live én terug te zien.
Klik op onderstaande knop.

Kerkomroep

Opnames uit de Immanuëlkerk en Ontmoetingskerk, incl. diensten van de Hersteld Hervormde Gemeente.

----------------------
Privacy Verklaring

Week van Gebed 2022

Van 16 t/m 23 januari 2022 wordt landelijk de ‘week van gebed voor eenheid’ weer georganiseerd door Missie Nederland. Het thema is 'Licht in het duister'

Tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen 2022 staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. 

Het thema is dit jaar ‘Licht in het duister’. Kerken uit het Midden-Oosten kozen het thema naar aanleiding van het tweede hoofdstuk van het Matteüs-evangelie, waarin het verhaal wordt verteld van magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden. “Het thema is toepasselijk in deze tijd,” vertelt Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken. “We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is, dat is wat we tijdens deze Week van gebed voor eenheid doen.

Als begin van  de  jaarlijkse Week van gebed  voor de eenheid van christenen organiseert Samenspraak een viering op 16 januari in de St. Victorkerk om 11.00 uur, de zondag van de eenheid.
Voorgangers zijn pastor Rob Lijesen en ds. Tinus Gaastra.

Er kunnen zich max 25 mensen uit onze gemeente aanmelden voor de vieringen, bij voorkeur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch tijdens de openingstijden van het secretariaat op telefoonnummer Tel.0182-612452. Het secretariaat is geopend op maandag-dinsdag-donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur en vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur. 

De andere activiteiten die week staan onder verantwoordelijkheid van de Interkerkelijke Werkgroep Gebed Waddinxveen. Zie daarvoor de pagina van De Rank.

De dienst te volgen (kijken/luisteren) via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/11155. Voor de liturgie klik op hier.

Evalien de Haan
Secretaris Samenspraak

Kerkdiensten

Zondag 23 jan 2022

't Spectrum (alleen online, vanuit de OK)
  • 10:00 ds. A. ter Schuur-v.d. Plicht, RTW

Zondag 30 jan 2022

't Spectrum (alleen online, vanuit de OK)
  • 10:00 ds. T.T. van Leeuwen, Waddinxveen

Zondag 6 feb 2022

't Spectrum (alleen online, vanuit de OK)
  • 10:00 ds. A. ter Schuur-v.d. Plicht

Zondag 13 feb 2022

Ontmoetingskerk
  • 10:00 ds. T. Gaastra

Zondag 20 feb 2022

Ontmoetingskerk
  • 10:00 ds. M. Lok-Maarleveld, geestelijk verzorger Ipse de Bruggen,...

Activiteiten