Eindelijk ging het dan toch gebeuren. Op zaterdag 12 september verzamelde de kampcrew 2020 zich al vroeg in het Coenecoop College. Het was anders dan anders, maar iedereen had er enorm veel zin in!

In sneltreinvaart werden de voorbereidingen getroffen voor de aankomst van de feestgangers, die zich om kwart over acht al aan de poort meldden. Om kwart voor negen waren ze allemaal binnen en konden we dan echt van start! Voor elke deelnemer hing er een fleurig T-shirt klaar, zodat het er al snel heel feestelijk uitzag op het plein. We konden van start!

[ klik op de foto's voor grotere weergave ]

Uiteraard werd kamp 2020 2.0 begonnen met ochtendgymnastiek om alle spieren los te maken en de slaap uit ons lichaam te dansen. Daarna gingen we naar binnen. Op het podium stond een heel groot, maar dan ook echt héél groot cadeau. Er hing een kaartje aan: niet openen voor het feest! 

Oh ja, het feest! Die avond zou er een groot feest zijn ter ere van 20 jaar kamp De Rank, met galajurken, chique pakken, een rode loper en een  heus diner, maar… dan moest er nog wel héél veel gebeuren! De aula zag eruit als altijd… best leuk hoor, maar niet bepaald feestelijk. Gelukkig had de kampcommissie een partybureau ingeschakeld! Partybureau Elle, met Joëlle en Rachelle die alles helemaal onder controle hadden… of toch niet helemaal? Jolanda werd er wel een beetje zenuwachtig van. Als het allemaal maar goed kwam! 

Gelukkig was Kees er weer bij dit jaar! De enige die álle 20 keer met kamp De Rank is mee geweest. Kees vertelde hoe het de allereerste keren ging en daar waren zelfs filmpjes van. Leuk om te zien hoe deelnemers van toen nu leiding zijn! Hierna ging de groep in twee groepen uiteen. De Reflectorkinderen bleven in de zaal om te kleuren… heel raar… letters, maar die waren doorgeknipt. We snapten er niet echt iets van! Rock Solid ging met Kees Knol naar buiten op een lipdub op te nemen voor de kampdienst van zondag.

Na een pauze waarin iedereen een prachtige, felgekleurde drinkfles met het kamplogo kreeg, was het tijd voor wat spellen. Rock Solid stapte op de fiets naar het Gouwebos en Reflector hield zijn partijtje op het plein. Er werd meel doorgegeven, niet gewoon natuurlijk, maar via een bordje over het hoofd. Dat ging niet altijd goed, wat veel grappige momenten opleverde. 

Er werd ballon getrapt, spijkerbroek gehangen, Peter was iets te zwaar, waarna er nog maar één broek overbleef ?. Er was een parcours om met een pingpongbal op een lepel langs te lopen, er was twister, een ontploffend cadeau, een verkleedspel, kortom een echt feestje bij Reflector.

Bij Rock Solid draaide het in de ochtend allemaal om taarten. Welke groep maakte de mooiste taart met de meeste ingrediënten, die verdiend konden worden door spelletjes. Er werd gepuzzeld, gehoepeld, spijker gepoept en nog meer. De groepen daagden elkaar uit met touwtrekken, een parcours, boter-kaas-en-eieren, steen-papier-schaar en een eierrace. Het was dolle pret en er werden na afloop prachtige taarten versierd. 

Zo langzaam aan werd het tijd voor de lunch en dat roken we in het Coenecoop College. Steeds weer kwamen er mensen het plein op met heerlijk ruikende pannenkoeken. Want wat is nou een feestje zonder pannenkoeken? We zijn alle pannenkoekenbakkers van De Rank heel dankbaar voor hun hulp! Ruim 300 pannenkoeken werden er aangeleverd… en weer opgegeten door de deelnemers.

Na de lunch was het tijd voor deel twee van het partijtje. Reflector ging naar het speeleiland in de Triangel, waar er een groot mysterie was! De taart van jarige Jet was weg! De overheerlijke driedubbel gelaagde chocoladetaart!!! De politie werd erbij geroepen, want wie had de taart gestolen? Was het bakker Bianca? Ome Tinus? Postbode Pieter Post? Buurvrouw Barbara? De kinderen moesten het mysterie ontrafelen door spellen te doen en zo vragen te mogen stellen aan al die verdachten. Wilt u weten wie de taart gestolen had? Vraag het eens aan één van de kinderen, want het was met het mysterie wel! Gelukkig werd het opgelost!

De Rock Solidluitjes stapten weer op de fiets. Ze moesten langs allerlei speeltuinen om daar challenges te doen. Daarmee konden ze feestartikelen verdienen. De bedoeling was zo feestelijk mogelijk terug te keren naar het Coenecoop College. Dat is gelukt!

Rond half vijf kwamen alle deelnemers weer terug in het Coenecoop. Wat meteen opviel, was de prachtige rode loper die daar uitgerold lag. De aula was afgeschermd. Zou het partybureau Elle gelukt zijn om alles klaar te krijgen voor het feest? 

De deelnemers en leiding kleedden zich om in ware galakleding, haren werden netjes gemaakt, gekruld, gevlochten, met gel onder handen genomen, nagels gelakt… iedereen zag er prachtig uit! Langzaam druppelden er ook genodigden binnen op het plein, Arjan en Netty, Janny, Jeanet, Nan, Floris, Jolein, Agnes, Peter, allemaal oudleiding die meer dan zes keer zijn mee geweest en op het feest niet konden ontbreken. Zij mochten als eerste over de rode loper de zaal betreden, waarna alle kinderen volgden. Wat zag de zaal er prachtig uit! Met behulp van enkele gemeenteleden was de aula omgetoverd tot sfeervolle feestzaal. Remco en Jeroen van JR Sound and Light hadden ervoor gezorgd dat het licht fan-tas-tisch was en niemand meer het gevoel had in de schoolaula te zitten, maar in een heuse feestaccommodatie.

Er moest wel even een compliment gemaakt naar het partybureau, want wat was er hard gewerkt. Er waren zeker 200 ballonnen opgeblazen, slingers opgehangen, het was één groot feest. Jolanda miste alleen nog één gast… Joëlle en Rachelle gingen nog even kijken op het plein, maar nee, er was niemand meer te zien… het feest moest dan toch maar beginnen. Met een klein beetje tegenzin, gaf Jolanda toe. Maar als het feest kon beginnen, dan mocht dat heel grote, écht heel grote cadeau ook open? Toch? Ja!

Jolanda maakte de strik los en opende de kist… ze was er sprakeloos van! Daar was haar speciale gast! Had Paul al die tijd in het cadeau gezeten! Nu kon het feest pas écht beginnen. Het galadiner ging van start. We proostten met de champagne, die voor een groot deel gesponsord was door HEMA Waddinxveen! Hieperdepiep Hoera! Kamp De Rank in de gloria! En toen werd Jolanda ook nog even in het zonnetje gezet door Paul en de KC. Ze werd geridderd in de orde van de gouden fluit en werd toegevoegd aan de selecte groep ere-kampleiding. Wat een eer! 

Het voorgerecht werd binnengebracht. Voor iedereen waren er heerlijke spiesjes met kaas, tomaat, fruit, worst… Het hoofdgerecht werd niet geserveerd op borden, maar werd gewoon op tafel gegooid, inclusief de saus, want tafelfrieten is toch wel een feestje, zelfs als je je feestkleren aanhebt.  
Paul en Jolanda blikten tussendoor terug op hun eerste kamp samen en op hun favoriete kampen.

Het toetje was een sterretjesspectakel! Wat zag het er feestelijk uit toen al die ijsjes met brandende sterretjes binnenkwamen. Ze werden versierd met saus en sprinkels, écht een feest.
Uiteraard werd na de maaltijd, buiten, want binnen mocht niet iedereen zingen, het kamplied gezongen met elkaar. Spring in de lucht zo hoog als je kunt en dans van plezier wat je dansen kunt! Vandaag is het feest, wees vrolijk en blij, want God is zo goed, voor jou en voor mij! Het was tijd voor de Bonte Gala-avond.

Afgewisseld met verschillende leuke acts van kinderen en leiding, blikten we terug op 20 jaar kamp. Voor elk kamp was er een cadeautje waar spulletjes in zaten die te maken hadden met dat kamp. De gasten konden raden over welk kamp het ging en daarna keken we een filmpje van dat kamp. Leuk om zo met elkaar terug te kijken naar 20 jaar kamp.

Anders dan bij een ‘gewoon’ kamp, werden de Reflectorkids om kwart over tien opgehaald door hun ouders om thuis te gaan slapen. Rock Solid ging nog een nachtspel doen. En hoe doe je dat? Een nachtspel zonder bos? Dan maak je een lasergameparcours in de gymzaal van het Coenecoop College. Dankzij Jeroen en Remco zag het er supertof uit en wat was het leuk om het op te nemen tegen elkaar met verschillende opdrachten. Een waardig vervangend nachtspel. Om twaalf uur gingen de tieners ook naar huis… en heeft de leiding natuurlijk ook nog even een potje lasergame gedaan! Om kwart voor één was het stil in het Coenecoop College.

De volgende ochtend was het tijd voor de kampdienst, na de ochtendgymnastiek. De kampdienst werd ook live uitgezonden via YouTube. De deelnemers kwamen in de zaal en moesten stil zijn, niet alleen vanwege de uitzending, maar ook omdat er twee lagen te slapen op het podium. Ze sliepen zelfs door het eerste lied heen. Paul was even vergeten om zijn wekker te zetten… 

Gelukkig kwam het goed en kon Paul vertellen dat niet hij het cadeau was, maar dat het cadeau zelf het cadeau was. Het enorme cadeau werd opengevouwen en werd een kruis. Wij zijn áltijd welkom op Gods feest! Hij wacht ons op met open armen, zoals een vader wacht op zijn verloren zoon. Wat wij ook doen en hoe vaak we Hem ook de rug toekeren, God wacht ons op. Kom erbij op het feest. 

Prachtig om dit zo samen met de gemeente te kunnen delen. Na de dienst was er taart en een heleboel hapjes, opnieuw bezorgd door verschillende gemeenteleden en ouders van de deelnemers. Het was écht een feestmaal! 

Daarna ging de hele groep op de fiets naar de Triangel om een gouwe ouwe te spelen. De stinksok maakte het speeleiland onveilig. 

Om twee uur stroomden de ouders het plein op en sloten we met elkaar kamp 2020 2.0 af door nog een keer keihard het kamplied te zingen. We hebben vernomen dat het tot in de wijde omtrek is gehoord!

Anders dan anders, maar nét zo gezellig als anders en heel bijzonder door de hulp van gemeenteleden en ouders, door de aanwezigheid van gasten en door de mogelijkheid onze kampdienst met de gemeente te delen. Iedereen die geholpen heeft er een feest van te maken, bedankt, maar bovenal dank aan onze hemelse Vader, dat we dit feest mochten vieren, toch konden vieren, ook al was het anders dan we eerst voor ogen hadden. Zijn trouw is groot, dat ervaren we keer op keer en zeker ook dit jaar door de zegen die we mochten ontvangen, zodat het echt een groot feest was! Wat fijn te weten dat we altijd welkom zijn op Gods feest.

Meer zien?