• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

De familie Van der Maas is vanuit onze gemeente uitgezonden naar Albanië. Vorige week is het land (opnieuw) getroffen door een zware aardbeving.
Hieronder een fragment uit de laatste Nieuwsbrief van de familie Van der Maas over deze aardbeving.

 

Aardbeving
Met een enorm gebulder werden we op dinsdagmorgen 26 november letterlijk uit ons bed geschud. Het was bijna 4 uur in de ochtend. Ons huis stond te trillen…..


Meteen renden we naar buiten, want het was wel heel duidelijk: Dit was een heel heftige aardbeving! Alle buren stonden ook op straat. Vooral de mensen die in hoge flats wonen waren behoorlijk heen en weer geschud. 
Later bleek dat het ging om een beving van 6.4 met het epicentrum net boven de havenstad Durrës, ongeveer 35 km van ons huis. De schade daar was groot. Huizen en flats waren ingestort. Mensen lagen onder het puin. Reddingswerkers met honden gingen op zoek. Helaas zijn ruim 50 mensen om gekomen. Er waren honderden gewonden en duizenden waren in 1 klap hun huis kwijt. 

(...)

Vanuit de GZB is er een actie gestart voor de getroffen Albanezen. Ze zijn voor hun levensonderhoud nu afhankelijk van voedselhulp. Via de Voedselbank van Albanië kunnen wij hen een helpende hand bieden. Deze Voedselbank ondersteunt  gaarkeukens in Tirana en Durrës, die dagelijks maaltijden verstrekken aan getroffenen. Ze delen voedselpakketten uit, ook in de komende wintermaanden. Helpt u mee om deze voedselhulp mogelijk te maken? Eén warme maaltijd kost 3 euro per dag. (dat is 21 euro per week en 168 euro per maand). Een voedselpakket voor een maand kost 20 euro.

U kunt bijdragen via “Project 1027”, rekeningnummer NL29.INGB.0000.0280.16 o.v.v. AL.N.100 / Noodhulp Albanië.

Hartelijk dank voor uw meeleven en gebed!

Lees hier de gehele Nieuwsbrief van december en dit artikel in zijn geheel.