• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Huiswerkklas
Twee keer in de week gaat Dineke vol goede moed naar de huiswerkklas om een aantal zigeuner-kinderen te helpen met de Engelse taal. Een vorige keer had zij zich goed voorbereid, maar daar aangekomen bleek de les niet door te gaan. In het wijkcentrum van de organisatie Alo!Mik waren namelijk een aantal gasten uit Zwitserland. Deze gasten wilden graag iets aan de kinderen vertellen en laten zien over hun cultuur. Mooie plaatjes van landschappen en huizen, maar ook over hoe de mensen in Zwitserland heel anders met elkaar omgaan dan in Albanië.

Zo vertelden ze dat je niet zomaar bij je buren op bezoek kan gaan, zonder dat je van tevoren een afspraak hebt gemaakt. In Albanië is dat best vreemd, maar eerlijk gezegd zag Dineke veel raakvlakken tussen de Zwitserse cultuur en haar eigen Nederlandse achtergrond.
Wat een contrast. In de Albanese en de Roma cultuur is gastvrijheid juist heel belangrijk. Men is erg gericht op de groep. Dans en muziek spelen een grote rol. Een paar Roma kinderen vertelden daarna iets over hun cultuur. Dineke wist bijvoorbeeld niet dat de Roma bevolking ook haar eigen vlag en eigen volkslied heeft. Zo voelen ze zich toch met elkaar verbonden, ondanks dat zij in andere landen wonen.

Computers Bijbelschool
Aad van der Maas werkt in Albanië samen met de Bijbelschool ISTL in Tirana. Hier studeren ongeveer 80 studenten uit Albanië, Kosovo en Macedonië. De school is interkerkelijk. Naast het Bachelors niveau is de school onlangs gestart met een Masters niveau. Hiervoor wordt van studenten verwacht dat ze zelfstandig research doen en essays schrijven. Helaas beschikken de meeste studenten niet zelf over een computer. Daarom zoekt de Bijbelschool 5-10 computers, die op de school neer gezet kunnen worden. Dit kunnen laptops zijn of desktops. Daarnaast ondersteunt de GZB ook een 12-tal lokale kerken in Albanië en Kosovo, met name via trainingen. Voor het jeugdwerk zouden een 3-tal kerken graag gebruik maken van een laptop.
Om er nog aantal jaar plezier van te hebben is de voorkeur dat de laptops tenminste aan de volgende specificaties voldoen: CPU Intel Core I3 2.4 | GPU 1 GB | HDD 500 GB (of SSD 128 GB) . Bij de desktops graag minimaal de volgende specificaties: HDD 500 GB, CPU Intel Core I3, GPU 4 GB. Heeft u een laptop of desktop overcompleet laat het ons weten!

Stand van zaken fondsenwerving
We hebben 2019 mogen afsluiten met het mooie bedrag van € 30.595,- Bedankt iedereen die hieraan heeft bijgedragen! Het zou fantastisch zijn als u op een structurele manier (maandelijks) met een bepaald bedrag deze uitzending zou willen ondersteunen.

Collecte
D.V. 16 februari 2020 is de diaconale collecte bestemd voor de Thuisfront Commissie Familie van der Maas. Van harte aanbevolen.

Sponsordiners in februari en maart
Een gezellige avond met een heerlijke diner; dat zijn de sponsordiners waarvoor u zich (individueel of met groep van max. 14 personen) kunt aanmelden.

Op vrijdag 14 februari  en woensdag 11 maart van 19-22 uur worden er weer sponsordiners georganiseerd. We bereiden een heerlijk 5-gangen diner en vragen hiervoor € 20. Meer mag natuurlijk ook, zodat na aftrek van de kosten er nog een leuk bedrag overblijft voor de sponsoring van zowel Aad en Dineke als David Begeer. We serveren dit diner in onze huiskamer in een gezellig huiselijke sfeer waar plaats is voor max. 14 personen. Dus kom gezellig eten, laat je verassen en steun het goede doel!!  Het is ook mogelijk met je vrienden of collegas te komen eten! Vraag naar de mogelijkheden. Voor informatie en/of opgave bel of mail naar:Tonny Twigt, 0182-611102, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Heleen Zandbergen, 0182-630673, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Houd deze website in de gaten voor de nog te plannen sponsordiners. 

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op deze website en op gzb.nl/famvdmaas. De meest recente nieuwsbrieven vindt u hier en liggen op zondag ook bij de uitgang in de kerk. Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”. Ook vragen we om de familie Van der Maas te steunen door een vaste donatie, maandelijks of jaarlijks, wat u wilt. Het is belangrijk dat er meer vaste donateurs komen! Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd één van de TFC-leden aanspreken.

De Thuisfrontcommissie
Jelle Minnema, Teunie de Kruijf, Nan Vroegindeweij, Heleen Zandbergen, René Tromp, Simon Supusepa

Lees hier meer over de uitzending van de familie Van der Maas naar Albanië