• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

In Nederland
Zoals bekend is de familie Van der Maas vanaf begin deze maand in Nederland, nadat de GZB, vanwege het Corona virus, had besloten zoveel mogelijk zendingswerkers naar Nederland terug te halen. Zij verblijven in een (tijdelijke) woonruimte aan de Marktstraat en gelukkig gaat het met iedereen goed. De jongens hebben online les (Chris doet examen) en Aad heeft nog steeds zijn werkzaamheden voor de Bijbelschool. Hij begeleidt studenten, bereidt lessen voor en geeft ook online les. Wel vanuit Nederland, maar eigenlijk niet anders dan hij vanuit Albanië zou kunnen doen in deze periode omdat de Corona-maatregelen daar veel strenger zijn dan in Nederland. 

Het is de bedoeling dat zij, zodra de situatie het toelaat, weer terugkeren naar Albanië waar uiteraard hun huis en spullen zijn en zij ook hun hondje Lizzy hebben moeten achterlaten.

Wijziging werkzaamheden
Los van de actuele situatie rondom het Corona-virus was al besloten dat de werkzaamheden van Aad in Albanië deels zouden wijzigen. Aad blijft lessen en mentoraat verzorgen op Bijbelschool ISTL. Daarnaast heeft hij met lokale gemeenten in Albanië een mooi proces in gang gezet om hen te laten groeien in hun missionaire en diaconale roeping. Deze werkzaamheden zal Aad de komende periode verder uitbouwen.

Daarnaast krijgt Aad een meer coördinerende taak in de regio wat een wens van de GZB is en al in meer regio's in de wereld meer lokaal wordt gedaan. Aad zal dit dan gaan doen, vanuit Albanië, voor de landen Albanië, Tsjechië, Bosnië en Kroatië. De meeste projecten in deze landen zijn vergelijkbaar met hetgeen Aad in Albanië is gestart, namelijk de begeleiding van plaatselijke kerken. Deze ontwikkelingen zijn in nauw overleg met Aad besproken en hij heeft zin in deze (deels) nieuwe uitdaging. 

Uiteraard betekent dit ook dat Aad andere werkzaamheden moet afbouwen. Het ligt voor de hand om dan te denken aan het werk voor de VUSH, de Evangelische alliantie van Albanië. De samenwerking met de VUSH was een goede ingang voor het werk  van Aad in Albanië. Aad is destijds met de VUSH verbonden, maar in de loop van de tijd is gebleken dat de samenwerking met de VUSH niet altijd brengt wat ervan verwacht werd. Inmiddels zijn er, juist door de inzet en het werk van Aad, contacten met zo’n 12 heel verschillende lokale kerken in Albanië en Kosovo. Met deze 12 gemeenten werkt Aad aan groei in het jeugdwerk en de diaconale en missionaire taak van de kerk. Dit laatste stemt tot dankbaarheid.

Heeft u vragen hierover, neem dan contact op met de ThuisFrontCommissie van familie Van der Maas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Thuisfrontcommissie