• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Partnerschap kerken Nederland – Albanië/Kosovo
Voor lokale kerken in Albanië en Kosovo is Aad voor het Fokusi programma op zoek naar partnerschappen met kerken in Nederland. Het doel van een dergelijke partnerschap is te komen tot een inhoudelijke uitwisseling. Bijvoorbeeld over hoe het vormgeven van kerk-zijn. Bemoediging en gebed. Financiële ondersteuning staat niet op de voorgrond. Gebed voor elkaar, uitwisseling van foto’s en beeldmateriaal om elkaar beter te leren kennen, online contacten voor jeugd, jongeren, senioren etc. wel.
Een voorbeeld zou kunnen zijn deelname aan een GZB reis naar Albanië (zie hier) of gezamenlijk een online Bijbelstudie doen (zie hier). 

Wat zou het interessant en een verrijking voor de Rank zijn om als Nederlandse partnerkerk actief te zijn? Zijn er gemeenteleden die zich hiervoor zouden willen inzetten? Geïnteresseerden worden van harte aanbevolen zich te melden bij de TFC. Ook zij die vragen hierover hebben, nodigen wij uit zich tot ons
te wenden. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. 

Conferentie Dürres
Met de kerken en organisaties die deelnemen aan het Fokusi programma was eind november een conferentie in de havenplaats Dürres. Er werd o.a. gesproken over de roeping, taken en de verantwoordelijkheden van een kerkleider. Netfoundation, 1 van de deelnemende organisaties hield een lezing over het delegeren van verantwoordelijkheden binnen de kerk, Dit leverde een interessante discussie op. 

Stand van zaken fondsenwerving

Op moment van schrijven is er € 17.348,- toegezegd, waarvan we € 16.763,- hebben mogen ontvangen. Dank u hartelijk voor uw giften om zodoende het werk van Aad van der Maas in Albanië mogelijk te maken. 

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op deze website en die van de GZB. Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”.

De Thuisfrontcommissie
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.