• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Gemeentereis Albanië/Kosovo, maart 2022, sluiting aanmelding
Eind maart sluit de aanmelding voor de gemeentereis Albanië/Kosovo. Deze reis staat gepland van D.V. 23 september t/m 3 oktober 2022. Deze reis is geschikt voor alle leeftijden en zoals het er nu naar uitziet zullen de kosten rond de € 800,- p.p. zijn.
Spreek lokale Christenen, bezoek de ruige natuur en mooie stranden, ontmoet zendingswerkers, biedt hulp in een lokale zigeunerkerk en bezoek ruïnes, dorpjes en steden. Het zou mooi zijn als het reisgezelschap zal bestaan uit mensen van de diverse kerken die de familie van der Maas en Aad zijn werk in Albanië een warm hart toedragen. Voegt u zich bij de gemeenteleden die zich al hebben aangemeld?

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie of bekijk https://gzbexperience.nl/portfolio-item/albanie/.


Teen Challenge Albania
Eén van de partners van het FOKUSI programma is Teen Challenge Albania. De organisatie Teen Challenge is in 1958 opgericht door de Amerikaanse predikant David Wilkerson. Hij verliet het landelijke Pennsylvania voor de stad New York, nadat hij had vernomen van de brute moord op een gehandicapte jongeman door een straatbende. Zijn gesprekken met de jonge bendeleden en hun hang naar innerlijke vrede en vrijheid leidde tot de oprichting van Teen Challenge. Teen Challenge Albania is nog niet zo lang actief, maar hun aanwezigheid in Albanië is een welkome, aangezien Albanië officieel 60.000 verslaafden telt. Hoogstwaarschijnlijk zijn de werkelijke getallen vele malen hoger. De Albanese overheid doet weinig aan het drugsprobleem, anders dan methadon verstrekken. Vanwege de afwezigheid van een rehabilitatiekliniek is Teen Challenge Albania zelf een klein opvangcentrum gestart, waar zo’n 4 mannen verblijven. Aad heeft Teen Challenge Albania uitgenodigd waar na een korte uitleg van Teen Challenge, bezorgde moeders en grootmoeders hun verhaal doen, wat er in hun gezinnen gebeurd. Van de 20 deelnemers die de bijeenkomst bijwonen zijn tenminste 5 gezinnen met zware drugsproblematiek. Er wordt afgesproken elkaar regelmatiger te treffen en jongeren te vertellen over mogelijkheden om af te kicken.

Stand van zaken fondsenwerving
Op moment van schrijven is er een eerste thermometer voor het nieuwe jaar gemaakt. Er is inmiddels € 1.390,- op de rekening bijgeschreven en een bedrag van € 9.890,- toegezegd.
Dank u nogmaals hartelijk voor uw giften om zodoende het werk van Aad van der Maas in Albanië mogelijk te maken.

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op deze website en op de website van de GZB.
Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”.

De Thuisfrontcommissie
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.