• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Praktische programma’s Fokusi kerken
De afgelopen periode hebben de kerken aangesloten bij het Fokusi programma weer een aantal praktische programma’s aangeboden. In de plaats Lezhe, ruim een uur rijden vanaf Tirana heeft de lokale partner (“Teen Challenge") in 1 van de kerkjes waarmee wordt samengewerkt voorlichting gegeven aan een groep met jongeren over  verslaving. Helaas komt drugsverslaving daar ook voor. Een andere activiteit vond plaats in Kucova, 1,5 uur vanaf Tirana werden mensen uitgenodigd voor een medische check up. Deze vond plaats in de wijk waar een nieuwe kerk zich heeft gevestigd. 

Zodoende probeert deze nieuwe kerk iets te betekenen voor de mensen in de wijk. De mensen werden door artsen aan een controle onderworpen en men kreeg adviezen m.b.t. bijvoorbeeld hygiëne, voeding en algemene gezondheid.

Fokusi conferentie
Vanaf 5 april jl. vond er conferentie plaats in Durres. Deze door Fokusi georganiseerde conferentie diende om met de 12 kerken na te denken over de visie op kinder- en jeugdwerk. Hoe kindvriendelijk zijn de 12 kerken?
Om hierover na te denken en na te praten werden een aantal voorgangers uitgenodigd, maar ook jongeren en leiders van de jeugdclubs. 

Stand van zaken fondsenwerving


Op moment van schrijven is er € 13.909,- toegezegd, waarvan we € 6.839,- hebben mogen ontvangen. Het aantal vaste gevers is 45 en deze brengen maandelijks het bedrag van € 850,- bij elkaar. Dank u nogmaals hartelijk voor uw giften om zodoende het werk van Aad van der Maas in Albanië mogelijk te maken.

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u hier op deze website en op de website van de GZB.
Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”.

De Thuisfrontcommissie
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.