• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Elti
U bent ervan op de hoogte dat sinds november 2020, Aad een Albanese parttime collega heeft kunnen aanstellen: Elti Bodinaku. Elti, 28 jaar en verloofd met Bela. Elti heeft aan aantal jaren gestudeerd aan een Duitse Bijbelschool. Samen met Aad is hij als parttime coördinator bij het FOKUSI programma van de GZB actief. Hiernaast is hij in zijn eigen kerk, leider van de aanbiddingsgroep en bijeenkomsten van jongeren. Helaas heeft Elti bij Aad te kennen te geven dat hij zijn geluk vanaf juni buiten Albanië gaat beproeven. Dit geeft alleen maar extra aan hoe “bewegelijk” het is in Albanië en hoe moeilijk het is om zaken goed en stabiel op te bouwen.

Ergens ook wel begrijpelijk gezien de Albanese salarissen, welke ongeveer € 400,- per maand bedragen, terwijl de kosten qua levensonderhoud vrijwel net zo hoog zijn als in Nederland. Elti zijn vertrek is een flinke aderlating voor Aad, voorlopig betekent dit extra werk voor Aad, omdat in de tussentijd zijn takenpakket flink is toegenomen.

De diverse Godsdiensten
In de maand juli zal Aad op de Bijbelschool les gaan geven over de diverse Godsdiensten; Christendom, Jodendom, Islam, Bektashisme enz. Tevens zal Aad ook doceren over de meest voorkomende religieuze groeperingen naast de genoemde Godsdiensten, zoals de Mormonen en de Jehova’s getuigen. Voor veel Albanezen is het lastig om de verschillen te begrijpen. Protestanten worden door de Albanese maatschappij vaak als een soort van sekte gezien. Doel is om hier duidelijkheid in te scheppen en waar nodig het beeld bij te stellen. 

Stand van zaken fondsenwerving

Op moment van schrijven is er € 14.199,- toegezegd, waarvan we € 7.879,- hebben mogen ontvangen. Het aantal vaste gevers is 45 en deze brengen maandelijks het bedrag van € 850,- bij elkaar. Dank u nogmaals hartelijk voor uw giften om zodoende het werk van Aad van der Maas in Albanië mogelijk te maken.

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op deze website en op gzb.nl/famvdmaas. Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”.

De Thuisfrontcommissie
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.