• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Update uit Albanië
De familie Van der Maas is inmiddels al weer 9 maanden in Albanië. Aad richt zich op de toerusting van de vaak kleine gemeentes en de voorgangers ervan. In totaal zijn er zo’n 400 protestantse kerken met zo’n 20.000 leden. De helft van de kerken is aangesloten bij de VUSH, waar Aad ook mee samenwerkt. Het is nog wel zoeken naar hoe men van elkaar kan leren en naar een goede structuur voor de toerusting. Dineke is druk doende om de taal te leren via een conversatiegroep voor buitenlanders. Ook Chris en Jos volgen inmiddels Albanese les, want het is belangrijk om de taal te spreken om goed te kunnen integreren. Daarnaast zit Jos ook op Taekwondo.
En natuurlijk kijken ze allemaal uit naar de vakantie. Van 18 juni t/m 23 juli is de familie Van der Maas in Nederland.

Na de ochtenddienst op zondag 1 juli zullen zij vertellen over het eerste jaar leven en werken in Albanië.

Betrokkenheid vanuit De Rank
De Thuisfrontcommissie (TFC) ondersteunt de familie Van der Maas door contact te onderhouden, het verstrekken van informatie en ook door voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen om deze uitzending mogelijk te maken. 

  • Op 16 maart heeft de Rehobotschool (waar Chris en Jos op school zaten) een actiemarkt gehouden waar het prachtige bedrag van € 4937.10 is ingezameld voor de uitzending. Er zal € 5000,= naar de GZB t.b.v. de TFC van Aad en Dineke worden overgemaakt. Iets om zeer dankbaar voor te zijn!
  • Doordat de GZB overgaat naar een nieuw financieel systeem kunnen we deze maand geen inzicht geven in de giften die zijn overgemaakt. Wel is er voor dit nieuwe jaar al een bedrag van € 10.255,= toegezegd. Er is echter nog veel geld nodig! Onder aan deze rubriek (en op de website) staat de informatie als u ook een (periodieke) gift wilt overmaken.

Verder gepland…

  • Op zondag 29 april is de diaconale collecte bestemd voor de uitzending.
  • In mei organiseert de GZB een mannenreis naar Albanië en in september een vrouwenreis. Meer informatie over deze reizen is te vinden op de website van de GZB (gzb.nl zoek vervolgens op “mannenreis” of “vrouwenreis”).
  • Op 1 juni wordt er weer een sponsor-diner gekookt. De avond is al vol, maar na de zomervakantie komen weer nieuwe data. Meer informatie en aanmelden (individueel of groep van max. 14 personen) kan bij Tonny Twigt: tel. 611102 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Heleen Zandbergen: tel. 630673 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
  • Zaterdag 30 juni wordt voor de tweede maal de Rabobank Sponsorfietstocht georganiseerd. Wij willen vanuit De Rank meefietsen voor de uitzending. Aanmelden kan via derankwaddinxveen.nl of via het informatiebord bij de uitgang van de kerk.
  • Van 18 juni t/m 23 juli zal de familie Van der Maas verlof hebben en in Nederland zijn. Er is uiteraard in die periode gelegenheid om hen te spreken en ervaringen uit Albanië van hen te vernemen.
  • Op zondag 1 juli – na de ochtenddienst – zullen Aad en Dineke vertellen over het eerste jaar in Albanië.

Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u hier en hier.
Hier vindt u ook de nieuw verschenen nieuwsbrief van april 2018.

Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”.  Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd één van de TFC-leden aanspreken.

De Thuisfrontcommissie