• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Bijbelschool
Sinds deze zomer werk ik (Aad) o.a. mee aan de grootste Bijbelschool van Albanië, de ISTL (International School of Theology and Leadership). Het is mooi om te zien hoe ruim 70 studenten uit Kosovo, Macedonië, Montenegro en heel Albanië zich enthousiast verdiepen in thema’s zoals Nieuwe Testament, kerkadministratie, Pastoraat of Liturgie. Elke maand komen ze voor 1 week naar Tirana en krijgen ze ‘s avonds les. Op die manier kunnen ze deze HBO-studie combineren met een andere baan.

Het is best pittig, maar in de praktijk vallen maar weinig studenten halverwege af. Dit seizoen zijn er maar liefst 30 nieuwe studenten bij gekomen. Ze zijn afkomstig uit de volle breedte van de protestantse kerken. Zo leren ze ook over hun eigen kerkmuren heen kijken. In september vierde de school haar tienjarig bestaan. Kijk op http://bit.ly/istl-bs om een indruk te krijgen van deze school.
Lees hier meer in de nieuwsbrief van december

Stand van zaken fondsenwerving

Zo aan het einde van het eerste volle kalenderjaar van de uitzending van de familie Van der Maas zijn wij zeer verheugd en dankbaar te kunnen melden dat er in dit jaar het prachtige bedrag van € 26.816,= is toegezegd, waarvan inmiddels een bedrag van € 25.221,= ook daadwerkelijk is ontvangen. Ook de komende jaren hebben wij als gemeente de opdracht op ons genomen om de uitzending van de familie Van der Maas in Albanië mogelijk te maken. Door middel van meeleven, gebed en ook financiële ondersteuning. Daarom zou het fantastisch zijn als u op een structurele manier (maandelijks) met een bepaald bedrag deze uitzending zou willen ondersteunen. Ook kleine bedragen helpen! Zie hieronder voor meer informatie, waarvoor alvast dank!

Sponsordiners
Een gezellige avond met een heerlijke diner; dat zijn de sponsordiners waarvoor u zich (individueel of met groep van max. 14 personen) kunt aanmelden bij Tonny Twigt: tel. 611102 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Heleen Zandbergen: tel. 630673 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Of houd de website in de gaten voor de komende sponsordiners.

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op de websites: famvdmaas.derankwaddinxveen.nl en gzb.nl/famvdmaas. De meest recente nieuwsbrieven liggen op zondag ook bij de uitgang in de kerk.

Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”. Ook vragen we om de familie Van der Maas te steunen door een vaste donatie, maandelijks of jaarlijks, wat u wilt. Het is belangrijk dat er meer vaste donateurs komen! (zie de website of neem een kaartje mee bij de uitgang van de kerk). Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd één van de TFC-leden aanspreken.

De Thuisfrontcommissie