• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Martelaarsdag
Een dag voor het vertrek naar Albanië krijgt Dineke het boek “De belofte van de nakomeling, overleven in Albanië” Het boek gaat over een Joods-Nederlands gezin, op de vlucht voor de Nazi’s en dat in Albanië terechtkwam. 5 mei was het Martelaarsdag in Albanië. Op deze dag worden alle gesneuvelden voor de vrijheid van Albanië herdacht. Bijvoorbeeld tijdens de tweede wereldoorlog waarin Albanezen zijn omgebracht omdat ze Joden hielpen onderduiken. Tijdens de tweede wereldoorlog was het aantal Joden in Albanië niet afgenomen, maar juist toegenomen van 200 naar 2000.

De Albanese bevolking beschermde hen. Volgens de aloude regels van gastvrijheid behoort iemands huis toe in de eerste plaats aan God, dan aan de gast en als laatste aan de bewoner zelf. Na de val van het communisme in de jaren ’90 zijn bijna alle Joden vertrokken. In Tirana is nog wel een synagoge maar of deze nog functioneert? Dineke geeft aan dat ze rond 4 -5 mei regelmatig moet denken aan de Joden in  Albanië. Wat moedig van de Albanese bevolking om de Joden te beschermen met gevaar voor eigen leven. Iets om vaker dan 1x per jaar bij stil te staan! Lees hier de hele blog van Dineke "Overleven in Albanië".

Stand van zaken fondsenwerving
Wij zijn u verheugd te melden dat op moment van schrijven het bedrag van € 23.166,- is toegezegd, waarvan € 18.911,- is ontvangen. Het zou fantastisch zijn als u op een structurele manier (maandelijks) met een bepaald bedrag deze uitzending zou willen ondersteunen. Ook kleine bedragen helpen! Zie hieronder voor meer informatie, waarvoor alvast dank! 

Sponsordiners
Een gezellige avond met een heerlijke diner; dat zijn de sponsordiners waarvoor u zich (individueel of met groep van max. 14 personen) kunt aanmelden bij Tonny Twigt: tel. 611102 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Heleen Zandbergen: tel. 630673 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Of houd deze website in de gaten voor de komende sponsordiners.

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op deze websites (hier) en op gzb.nl/famvdmaas. De meest recente nieuwsbrieven liggen op zondag ook bij de uitgang in de kerk. Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”.
Ook vragen we om de familie Van der Maas te steunen door een vaste donatie, maandelijks of jaarlijks, wat u wilt. Het is belangrijk dat er meer vaste donateurs komen!
Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd één van de TFC-leden aanspreken.

[ klik hier voor de laatste Nieuwsbrief Juni 2019 ]

De Thuisfrontcommissie