• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op 21 september 2019 werd Tirana opgeschrikt door een heftige aardbeving: 5.8 op de schaal van Richter. Ook de naschokken waren heftig. Er was schade aan gebouwen en wegen. De paniek onder de bevolking was groot, maar er zijn gelukkig geen doden gevallen. Wel waren er ruim 100 gewonden. De scholen waren een aantal dagen gesloten, maar daarna werd het gewone leven weer opgepakt.

Dineke is na de zomer weer gestart met de Engelse lessen bij de naschoolse opvang van Alo Mik. Dit zijn individuele lessen, zodat er volop persoonlijke aandacht kan zijn voor iedereen. 

Aad was in september vooral druk bezig op de Bijbelschool. Hij gaf les over de verschillende wereldreligies en sektes. Ze spraken o.a. over het Bektashisme, één van de grootste religies in Albanië. Het Bektashisme is een aftakking van de Islam. Oorspronkelijk komt deze religie uit Iran/Pakistan, maar al eeuwenlang is het wereldwijde centrum van deze godsdienst in Tirana, waar een grote “tempel” staat. Ook veel bijbelschoolstudenten zijn van huis-uit Bektashi. Het Bektashisme is in feite een liberale vorm van de Islam. Men houdt zich niet strak aan regels. Er wordt bijvoorbeeld niet gevast en men hoeft niet 5 keer per dag te bidden. Ook alcohol en varkensvlees zijn niet verboden. Deze tolerante religie past daarom heel goed bij het  verdraagzame karakter van de Albanezen. Daarnaast werd er ook uitvoerig gesproken over nieuwe groepen in Albanië: Mormonen en Jehova’s Getuigen. Het waren boeiende lessen.

Vanaf 26 oktober is Aad voor twee weken in Nederland voor het geven van presentaties en informatie over de uitzending. Onder andere bij de gemeenten die deelgenoot zijn in de uitzending. En ook zal Aad de inloopochtend van De Rank op woensdag 6 november verzorgen. 

Meer nieuws uit Albanië leest u in de Nieuwsbrief van oktober: klik hier.

Stand van zaken fondsenwerving

Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat op 7 oktober het bedrag van € 26.461,- is toegezegd, waarvan € 24.326,- is ontvangen.
Het zou fantastisch zijn als u op een structurele manier (maandelijks) met een bepaald bedrag deze uitzending zou willen ondersteunen. Ook kleine bedragen helpen! Zie hieronder voor meer informatie, waarvoor alvast dank! 

Sponsordiners
Een gezellige avond met een heerlijke diner; dat zijn de sponsordiners waarvoor u zich (individueel of met groep van max. 14 personen) kunt aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of houd deze website in de gaten voor de komende sponsordiners.

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op deze website en op die van de GZB. De meest recente nieuwsbrieven vindt u hier en liggen op zondag ook bij de uitgang in de kerk. Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”. Ook vragen we om de familie Van der Maas te steunen door een vaste donatie of jaarlijks, wat u wilt. Het is belangrijk dat er meer vaste donateurs komen! Zie hier hoe dat kan of neem een kaartje mee bij de uitgang van de kerk.
Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd één van de TFC-leden aanspreken.

De Thuisfrontcommissie