• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

 Archief liturgische schikkingen De Rank 

Op zondag 25 oktober hebben 6 jonge mensen uit de gemeente belijdenis van hun geloof gedaan. Bijgaand de foto's en de beschrijving van de liturgische schikking die voor deze belijdenisdienst is gemaakt.

De schikking is gebaseerd op Jesaja 35. Als basis is de kleur rood. Rood is de liturgische kleur voor belijdenisdiensten en de kleur van liefde en de Heilige Geest.
De woestijn wordt gesymboliseerd door het zand en de dorre stukjes hout. Er staat in vers 1 en 2 dat de wildernis zal bloeien, als een lelie welig bloeien.

Dit zien we terug in het uitbundige boeket met daarin uiteraard onder andere lelies.

In vers 8 en 9 wordt gesproken over ‘een gebaande weg, waar zij die verlost zijn over zullen gaan’. Ze trekken via deze weg de stad Sion binnen. De glaasjes op de weg door de wildernis staan symbool voor hen die verlost zijn, voor hen die vandaag belijdenis hebben gedaan. Aan het einde van de weg het boeket dat ook Sion symboliseert.

In de glaasjes zit onderin zand, verwijzend naar de woestijn. Daarnaast een plantje dat ‘suikerdruifje’ heet, als teken dat de nieuwe lidmaten omringd worden door de hele gemeente De Rank en als linkje naar de tweede lezing uit Johannes 15.

De roos in het midden symboliseert de nieuwe lidmaten zelf. Bij de roos is nog een bloem gestoken met de naam ‘Gloriosa’. Hier zit het woord Gloria in, dat ’Eer’ betekent. De nieuwe lidmaten hebben God vandaag eer bewezen door voor Hem te kiezen. De vorm van deze bloem doet denken aan tongen van vuur, wat weer verwijst naar de Heilige Geest.

Houd het vuur van het geloof branden!