• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Jeugdkamp 2015 - Leve(n)de Koning

Jawel, nog maar even en dan is het Koningsdag. Maar daar merken wij allemaal weinig van, want dan slapen we een gat in de dag! Het weekend voor Koningsdag is namelijk het kamp van De Rank! Op 24, 25 en 26 april gaan we naar Land van Kleef in Loon op Zand. Op deze locatie zal alles dit jaar draaien om ‘Leve(n)de Koning!’ Wel zo toepasselijk! De kampcrew is al weken druk bezig met het voorbereiden van een té gek, koninklijk programma.

De inschrijving voor het kamp is inmiddels GESLOTEN en uit De folder kun je nog hier downloaden. Het aanmeldingsformulier staat hier (helaas niet meer mogelijk om aan te melden) en gooi het in de speciale kampbrievenbus in de hal van De Rank of lever het in bij de clubleiding. Want jij gaat toch zeker ook mee?

 Iedereen vanaf groep 3 tot en met 15 jaar mag mee en nodig ook gerust je vriendje, vriendinnetje, nichtje of neefje uit om mee te gaan. Zolang er nog plek is, kan iedereen mee! Inschrijven kan tot 16 maart, maar wacht vooral niet te lang.

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK - WE ZITTEN HELEMAAL VOL!

[ Klik hier voor het kamplied

Klik hier voor foto's van het kamp ]

 

Verslag: Staatsbezoek van de koning van Ballonië

Als hofnar van Zijne Majesteit Koning Alexander Willem en Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Minima van het koninkrijk van Ballonië had ik de eer dit jaar het kamp van De Rank te bezoeken in het Nederlandse plaatsje Loon op Zand. Voordat we aan dit staatsbezoek begonnen, dacht ik dat we naar Kleef gingen, het land Kleef. Maar dat was een misverstand. Het kamphuis waar wij ons bezoek moesten afleggen heette ‘Land van Kleef’ en was gelegen in Loon op Zand.

We waren met een flinke delegatie aanwezig op de speciaal voor ons georganiseerde feestavond. Samen met de koning en de koningin waren ook de koninklijke lijfarts, de koninklijke kok (niet met C.O.C.K), de koninklijke hofdame, de koninklijke tuinman en de minister president meegereisd. Een bont gezelschap voor een bonte avond.

 

De kampgroep was op vrijdagavond al gearriveerd en had er al een heel programma op zitten, toen wij zaterdags arriveerden.

Overdag hadden wij, uiteraard incognito, al enige onderdelen van het kampprogramma mogen meemaken. Zo hadden de basisschoolkinderen ’s ochtends na ochtendgymnastiek en ontbijt ‘stress in het kasteel’. Ik kan u vertellen, dat gebeurt bij ons in Ballonië nooit! Met onze goedgeorganiseerde hofhouding is er nooit, maar dan ook nooit stress. Duikt er enige vorm van stress op, worden meteen de stressballen uit het stof gehaald. Deze brengen de rust direct terug. Maar bij het Reflectorkamp heerste stress in het kasteel, terwijl de tieners druk waren met de koningspelen van Ballonië. Hier draaide alles om water en uiteraard om ballen.

Het weer werkte gelukkig aardig mee, het ochtendprogram-ma kon droog, de waterspellen van Rock Solid niet meegerekend, worden afgesloten. Hon-gerig vielen de 91 deelnemers aan op de enorme stapels pannenkoeken, die weer voortreffelijk waren klaargemaakt door de drie keukenprinsessen. De koninklijke kok (niet met C.O.C.K) van Ballonië zou daar nog wat van kunnen leren! 

De locatie te Loon op Zand leende zich uitstekend voor wat vrije tijd. De vier pasgeboren geitjes werden vertroeteld, de jonge konijntjes niet minder en ook de ezel Mattie kreeg geen genoeg van de vele borstelbeurten. Voor de deelnemers die niet zo dol waren op dieren, of diegenen die moesten wachten tot ze aan de beurt waren, was er de geweldige speeltuin met schommels, rekken en draaiattributen of het speelbos. Geen deelnemer hoefde zich te vervelen. 

Het middagprogramma brak aan. De tieners vertrokken naar de duinen even verderop waar zij de koningspelen vervolgden, ditmaal met zand en ballen, hoewel er halverwege het programma ook heel wat water viel, middels een enorme, kortstondige stortbui.

De jongere kinderen deden een spel in het bos en bouwden daar prachtige kastelen. Sommigen kwamen voortijdig terug om op te drogen van de regen, maar gingen algauw weer naar buiten om in de speeltuin of bij de dieren te verblijven. Het was een geslaagde dag in het Land van Kleef, te Loon op Zand. 

Na al de activiteiten was er het sublieme avondmaal, krokante aardappelreepjes, met een lapje gemalen rundvlees, compleet met sausjes en gegarneerd met plakjes tomaat en gebakken uitjes, waarna een ieder zich klaarmaakte voor het feest ter ere van de koning en koningin van Ballonië en uiteraard hun koninklijke hofhouding. 

Wat een gezelligheid in de zaal! Er werd gezongen, gedanst, geturnd, er was toneel. Er werd gelachen, meegedanst, nog meer gelachen, geklapt en nog veel harder gelachen. Wat een prachtig feest! Ik, als koninklijke hofnar, kan zeggen dat het niveau erg hoog was, bijna zo goed als het mijne.

Na deze bijzonder gezellige, bonte avond was het voor de jongste kinderen de hoogste tijd om naar bed te gaan. Voor de oudere kinderen volgde nog een spel, waar wij als koninklijke delegatie het middelpunt van waren.

Tot grote schrik van Zijne Koninklijke Hoogheid koning Alexander Willem bleek Hare Koninklijke Hoogheid koningin Minima te zijn ontvoerd! Totaal in paniek stuurde hij de groepen tieners het bos in om te gaan zoeken en de dader te vinden. 

Ik zat geheel eenzaam en alleen diep in het doodstille bos te wachten. Nou ja, doodstil? Af en toe klonk er een angstaanjagend gegil, dat steeds dichterbij kwam. Angstig als ik was, verstopte ik mij achter een struik. Schijnbaar was ook dat angstaanjagend... en toen werd ik ook nog ondervraagd, alsof ik de koningin zou ontvoeren! Als je het mij vraagt, was het de minister president! Die wil overal op bezuinigen. Een koningin kost erg veel geld!

Helaas kwamen we nooit te weten wie de koningin daadwerkelijk ontvoerd had, want er verdwaalde een groep tieners met hun leiding. Gelukkig wisten onze heldhaftige kok (niet met C.O.C.K), koninklijke lijfarts en de tuinman het stel weer veilig thuis te brengen, waar tot ieders verrassing ook koningin Minima aanwezig was. Zij was namelijk helemaal niet ontvoerd, ze had het zelf in scène gezet om een diner voor twee voor te bereiden voor haar en Zijne Koninklijke Hoogheid koning Alexander Willem. Dat etentje zal binnenkort in Ballonië worden gehouden, want door het avontuur met de tieners is dat erbij ingeschoten. Na deze enerverende nacht, was het om half 3 echt stil in Land van Kleef, te Loon op Zand, waar wij ook maar zijn blijven slapen.

De volgend morgen was er een kampdienst waar Jeroen van den Berg met zijn poppentheater kwam optreden. Hij liet ons het verhaal zien van de ‘ware Koning’. Wat was het mooi! Een prachtig hoogtepunt van ons staatsbezoek.

Die middag werd er nog één spel gespeeld in het bos, waarna alle deelnemers weer opgehaald werden door hun ouders om moe, maar vol enthousiaste verhalen huiswaarts te keren.

Ook ik ben inmiddels met mijn koning en koningin en hun hofhouding terug in Ballonië. Ik heb ervan genoten. Af en toe lopen we met z’n allen nog een keer de polonaise: ‘Neem je kroon en zet ‘m op, trek je nieuwe kleren aan! Want je bent een kind, zegt God, in Mijn koninkrijk voortaan!’

Wat prachtig om te weten dat we altijd in Gods koninkrijk mogen wonen! LEVE(n) DE KONING!

Voor meer foto’s verwijzen we jullie naar onze facebookpagina:www.facebook.nl/DeRankKamp.

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten