• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

De datum van kamp De Rank 2014 komt steeds sneller dichterbij! Het thema is geworden: Fris & Fruitig!

Hoe zit het met jou? Ben jij een beetje fris en fruitig? Ben jij een toffe peer of ben je een rotte appel,
een zuurpruim  , een aardBLIJ  of een framBOOS , ben je een koele kikker (brrr… fris) of een heethoofd? 
Ergens de vruchten van plukken is een uitdrukking, in de Bijbel gaat het ook over vruchten. Wat zijn die vruchten dan eigenlijk?

Daarover gaan we het allemaal hebben tijdens kamp, maar natuurlijk gaan we ook heel veel spellen doen, zingen, lekker eten (wat zullen ze dit jaar maken?), gek doen met elkaar en vooral heel veel plezier hebben!

Het kamp is op 11, 12 en 13 april. Dit jaar gaan we naar Putten. De kampfolder met meer informatie en het inschrijfformulier kun je vinden in de kerk, op club of hier: klik hier voor de folder en het inschrijfformulier.

[ Klik hier voor het kamplied ]

[ Je kunt je inschrijven tot uiterlijk 17 maart. Wees er snel bij, want er kunnen veel deelnemers mee, maar vol is toch echt vol! Je inschrijfformulier kun je inleveren bij de clubleiding, één van de kampcommissieleden of in de kampbrievenbus in De Rank. ]


 

Verslag van het kamp:

Daar liggen we dan…. Een heel weekend lang waren we het middelpunt van de belangstelling. We hadden de beste plek van het hele kamphuis, een prachtig uitzicht over al die 106 hoofden en als ze er niet waren, konden we net door het raam kijken wat ze buiten deden. Het weer was prachtig, dus de deuren stonden open, zodat in ieder geval het vrolijke gekakel goed te horen was. Wat een plezier hadden ze met elkaar! 

Ze waren niet steeds allemaal op het kampterrein, soms vertrokken ze naar het bos of de hei, maar dan hoorden we later de verhalen wel! En wat een verhalen!

Fruit handelen met gevaar van wormen of rovers, stinkende sokken, Bijbelverhalen met foto’s uitgebeeld, lege pakken Dubbelfris die met een katapult door de lucht geslingerd werden, kilo’s bananen die verdwenen in de magen van tieners, lunchen met pannen-koeken op de hei, een “fris en fruitige kopduik” in de tobbe (alleen voor de echte diehards!), ochtendgymnastiek, met verf besmeurde T-shirts (of andere kledingstukken of lichaamsdelen – oeps!), zoek je duofruit, een spetterende bonte avond met een heuse bruiloft… zomaar een greep uit alle activiteiten die werden gehouden. 

Bij de maaltijden mochten wij ook wat vertellen. Wij zaten knus naast elkaar in de enorme fruitmand. Dat bracht af en toe wel wat, hoe zullen we het noemen, irritatie. Zo had Zuurpruim wat te leren over liefde en blijdschap van Aardbei, Sien over vriendelijkheid en vrede van Granny en Boo… eh… Bosbes leerde van Banaan dat er met geduld en goedheid veel meer te bereiken is. 

Eigenlijk lieten wij zien wat de vruchten van de Geest zijn en daar ging het ook over tijdens de kampdienst op zondagmorgen. 

En nu? Nu liggen wij, opgevouwen en wel, op de vliering tussen alle andere kampspullen. Te waardevol om weg te gooien…

Wie weet zijn we volgend jaar weer van de partij. We hopen wel dat de deelnemers van kamp De Rank 2014 de vruchten van de Geest niet een heel jaar lang wegstoppen, maar dat ze daaruit gaan leven, want met liefde, blijdschap, vrede, goedheid, geduld, vriendelijkheid en door het geloof kan het leven er alleen maar kleurrijker uitzien! 

Tot volgend jaar!

Klik hier voor de Facebook-pagina met meer foto's en reacties...

De kampleiding van jeugdkamp De Rank

 

 

 

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten