• Kerkbalans 2022
  • Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Wat een hoopvol en toepasselijk thema is dit jaar gekozen voor de 'Week van Gebed'.
Kerken uit het Midden Oosten werkten dit thema uit naar aanleiding van Mattheüs 2 waarin het verhaal wordt verteld van de magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden.We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde corona pandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht van de wereld is.

Dat is wat we tijdens deze 'Week van gebed voor eenheid' doen. Hoe mooi is het dat we in Waddinxveen samen met broers en zussen uit diverse kerken de handen vouwen, gericht zijn op verbonden zijn met elkaar, hier, in Nederlanden wereldwijd met mede-christenen. Overal zoeken christenen elkaar op om met elkaar en voor elkaar te bidden. God ziet het, Hij hoort het, is er blij mee en doet er iets mee.

Ik zie uit naar wat Hij gaat doen en geloof dat de onderlinge liefde groeit als je samen gaat bidden.We weten niet wat de komende persconferentie ons gaat brengen. Er is zoveel mogelijk goed voorbereid en gekeken naar wat wel mogelijk is.

Online Singin op zaterdagmiddag ( 15 jan.) vanuit de Kruiskerk, een online viering op zondag 16 jan. vanuit de Victorkerk georganiseerd door Samenspraak, gebedsbijeenkomsten op de doordeweekse avonden en de online Kidspraise op zaterdag 22 januari.

De online bijeenkomsten gaan sowieso door maar bij de fysieke gebedsbijeenkomsten staat een groot vraagteken. Via de website MeerinWaddinxveen houden we de informatie up-to-date. Heel handig. En o ja, je kunt een gebedswandeling downloaden van de website, die kun je samen of alleen doen. Er zit een korte eenvoudige toelichting bij, een aanrader.

Ik zou het leuk vinden om reacties te horen hoe je het ervaren hebt. Mocht je een gebedsboekje willen ontvangen laat het me weten dan zorg ik dat jer er een krijgt. In de kerk bij de uitgang zullen er ook wat klaar liggen. Voor de kinderen van 6-10 jaar is ook een gebedsboekje verkrijgbaar.

Voor meer informatie verwijs ik naar de website: MeerInWaddinxveen.

Namens de Interkerkelijke Werkgroep Gebed Waddinxveen,
Netty Berkouwer.[ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ]

Corona richtlijnen

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten