• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Wat een geweldig inspirerende reis hebben wij mogen beleven!

Het is een prachtig land met schitterende natuur. Je voelt je klein in God’s schepping. Hoge rotspartijen, bergen, diepe dalen en heldere meren.
Het belangrijkste: we hebben gezien hoe mensen geraakt zijn door God’s liefde. De kerkjes die we mochten bezoeken, vaak jonge kerkjes met nog jonge voorgangers en kerkleden. De mensen zijn verlangend om meer te leren over God. Zij staan zo vast in hun geloof en vertrouwen dat God hen kracht geeft om vol te houden.

Zij hebben zoveel verandering, vreugde en vrede in hun leven gekregen. Zij willen niet meer zonder God leven. Zij willen het delen met mensen die ze ontmoeten. Hun omstandigheden heden kunnen slecht (soms schrijnend) zijn, hun geloof houdt hen staande.

Wij mochten hen bemoedigen door voor en met hen te bidden en te zingen. Maar zij bemoedigden ons door hun getuigenissen over hun veranderde levens. We hebben genoten van de inspirerende lessen die Aad (van der Maas) aan de Albanezen mag geven.
Op zijn vraag tijdens een les of zij wel eens teleurgesteld in God waren geweest; reageerden zij bijna met boosheid. God is goed en God is liefde! Hij leert je te blijven staan in moeilijke omstandigheden!
Het was bovendien indrukwekkend te zien hoe Aad met de mensen en hun cultuur verbonden is. We zijn hem dankbaar dat hij ons de gelegenheid gaf dit alles mee te maken. Ons geloof en vertrouwen is gegroeid. We hadden deze reis niet willen missen.
Dank aan God die wereldwijd mensen aanraakt. Die mensen verbindt ondanks dat je elkaars taal niet spreekt. Hem zij de eer!

Elke reisdag is er een blog geschreven. Als je nog meer wil weten, ga dan naar deze link.

Nelly en Hans Geluk en Nico en Addy Kerkhoff