• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Maria, zij die gelooft

Aan het begin van de wintertijd geeft De Rank ruimte aan een avondgebed in de Immanuëlkerk. Ds. Kees Bregman uit Soest gaat voor, kamerkoor Canticum Novum werkt mee en Gert Budding bespeelt het orgel.
"Het liturgische avondgebed of de vesper heeft oude papieren in de Kerk", vertelt ds. Kees Bregman. "In de kloostertraditie is het een verstild moment aan het einde van de werkdag, een uur van loslaten en toevertrouwen. Steevast wordt dan het ‘Magnificat’, de lofzang van Maria, gezongen.

Het is daarom dat muziek en woord deze eerste keer worden geschikt rond de gestalte van Maria, de moeder van onze Heer. Zij wordt ook wel ‘moeder van de gelovigen’ genoemd, omdat zij op de boodschap van de engel Gabriël antwoordde: ‘De Heer wil ik dienen. Laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.’ (Lucas 1:38), woorden die iets wezenlijks van ‘geloven’ uitdrukken. Antwoord geven op de roep van de Ene, met heel je wezen, dát leeft Maria ons voor."
Canticum Novum o.l.v. Elodie Schuddeboom zingt werk van Gounod, Duruflé, Rheinberger en anderen. De aanvang is 20.00 uur. De toegang is vrij; een bijdrage bij de uitgang wordt zeer gewaardeerd. Van harte welkom!

Namens de Taakgroep Eredienst
Annette Nieuwveld