• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Met Pasen gedenken wij dat Christus is opgestaan. Door Zijn liefde kunnen we leven als vernieuwde mensen, in welke omstandigheden we ook verkeren. 

Deze boodschap van hoop en bemoediging mogen we ook doorgeven. Daarom is het een goede traditie om met Pasen door middel van kaarten aan gevangenen te laten weten: wij zijn jullie niet vergeten, Christus is jullie niet vergeten. Deze actie is dus geen middel om vrijlating te verkrijgen, geen protest tegen schending van mensenrechten, maar een blijde boodschap.

Dit jaar worden de kaarten verstuurd naar Nederlandse gevangenen in gevangenissen in Nederland of in het buitenland.

Ook dit jaar hebben de kinderen uit de kerk op de middag- en jongensclub mooie kaarten gemaakt. Daarnaast zijn er kaarten waarvan de afbeelding is ontworpen door gevangenen zelf onder leiding van een justitiepredikant. Aan de hand van het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie, ‘Sta op’, werd een kruis van takken gemaakt, met als tekst: 'Opstandig hout'. Pasen, verhaal van de Levende!

Deze kaarten zijn dubbele kaarten; de gevangenen kunnen de kaarten splitsen en zelf één deel opsturen naar iemand die zij willen verrassen met een kaart. Op deze kaart is al een postzegel geplakt. 
Het was de bedoeling om twee weken voor Pasen de paasgroetenactie te houden, maar gezien de huidige omstandigheden hebben we geen diensten waarbij we elkaar als gemeente ontmoeten. U kunt de kaarten dus niet zelf uitzoeken en  ondertekenen. 

Daarom willen we de actie iets anders vormgeven. Als u één of meerdere kaarten zou willen versturen, kunt u dit (uiterlijk 22 april) mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Namens u wordt de kaart ondertekend door één van de ZWO-leden en verstuurd. Om bij te dragen aan de onkosten is het fijn als u €1,- per kaart overmaakt naar
NL10 RABO 0373 7095 44 t.n.v. ZWO De Rank, o.v.v. paasgroetenactie 2020. 

De paasgroetenkaarten worden in één verzamelenvelop naar het dienstencentrum van de PKN en de Stichting Epafras gestuurd. Vervolgens worden de kaarten verdeeld over gevangenissen en TBS-klinieken in Nederland en het buitenland.
Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, toch mag u ervan overtuigd zijn dat het feit dat er aan hen gedacht wordt de gedetineerden erg goed doet.

Van harte aanbevolen!
Namens de ZWO-commissie