• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Dit jaar vindt de Nacht van Gebed plaats in de nacht van vrijdag 12 juni op zaterdag 13 juni. De coronacrisis maakt dit jaar alles anders. We werken veel thuis en ook gaan we op zondag niet naar de kerk. Voor veel van onze vervolgde broeders en
zusters was dat laatste al bijna ‘normaal’. Uit de Ranglijst Christenvolging 2020 blijkt dat meer dan 260 miljoen christenen te maken krijgen met vervolging om hun geloof in Jezus Christus.

Meer dan ooit vragen zij dringend om ons volhardend gebed. Tegelijk is het een grote bemoediging te ontdekken dat juist zij aan ons denken en voor ons bidden. Ik ervaar het als zeer waardevol dat we als wereldwijd Lichaam van Christus ons biddend met elkaar verbonden weten. 

De opzet is, mede door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis, anders dan voorgaande jaren. Fysieke deelname aan gebed in (grote) groepen is niet reëel en daarom wordt de Nacht van Gebed georganiseerd door thuis de livestream te volgen die op de OpenDoors' website-pagina en YouTube kanaal beschikbaar zal zijn. Je moet je dan aanmelden via het online formulier op de website van OpenDoors.

OpenDoors stuurt je ook een gebedsboekje en een paar dagen vóór de Nacht van het Gebed een e-mail met de laatste informatie over het programma van die avond. Het is ook fijn om in kleine groepjes (2, 3 of 4 personen met 1.5 meter afstand) bij elkaar te komen. Het programma De Nacht van Gebed vindt plaats van 21.00 tot 01.00 uur. Gedurende dit vier uur durende programma zal naast gebed ook ruimte voor overdenkingen en muziek zijn. Je kunt tussen 21:00 uur en 01.00 uur op ieder moment aanhaken. We verwachten niet van je dat je de volledige 4 uren online aanwezig bent en meebidt, alhoewel natuurlijk wel mogelijk is.

Dank je wel voor je aandacht en mocht je aanhaken dan hopen we dat je een onvergetelijke tijd zult hebben. 

Namens de interkerkelijke gebedswerkgroep Waddinxveen,
Nan Vroegindeweij