• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Tijdens deze dienst, waarin onze eigen predikant ds. Harald Overeem voorgaat, zal in een huiskamerviering het avondmaal worden gevierd. Lees hieronder meer over de dienst.
De dienst is live vanaf 10:00 uur te volgen en uiteraard ook nog op een later tijdstip terug te kijken/luisteren, via (klik op plaatje):

?    of    ?


? Hier kunt u de preeksamenvatting lezen/downloaden
Klik hier voor de handreiking voor het thuis meevieren van het Avondmaal

Kinderen kunnen het blad van de kindernevendienst met het verhaal en de werkjes en puzzels van deze zondag downloaden op de jeugdpagina.

Over de dienst
Deze zondag zullen we als gemeente het avondmaal vieren. Omdat er nog geen gemeenteleden aanwezig zijn in de dienst, zullen de ‘liturgische momenten’ vanuit verschillende huiskamers worden opgenomen en vervolgens uitgezonden. Zo zal ik zelf vanuit onze huiskamer de gebeden, de verkondiging en de bediening van het Avondmaal verrichten. Enkele gemeenteleden zullen ook een taak hebben. Het Avondmaal brengt tot uitdrukking dat we met Christus en met elkaar verbonden zijn. Als we dit in deze tijd en op deze wijze vieren, dan ervaren we het gemis van niet bij elkaar zijn. Tegelijk voeden we ons met Christus’ vergevende liefde. We kunnen niet zonder. En voor de goede orde: ook al heeft de een vrijmoedigheid om op deze wijze mee te vieren en voelt de ander zich niet prettig om dit te doen, we zijn allen aan elkaar verbonden. Daarom blijven we hoop houden op andere tijden.
Ds Harald Overeem

Inzameling van de gaven
Tijdens deze diensten is er één collecte. U kunt uw gave overmaken op rekeningnummer: NL51.RABO.0373.7316.98 tnv CvK Protestantse Gemeente te Waddinxveen. Het collectebedrag is met een verdeelsleutel 55%-45% bestemd voor respectievelijk de diaconie en Kerkbeheer voor onze eigen wijkgemeente. Van harte bij u aanbevolen! Lees hier over hoe u een bijdrage kunt overmaken.

Virtueel koffiedrinken na de dienst
Na de dienst is er de mogelijkheid om met elkaar 'virtueel koffie te drinken' en na te praten. Klik hier voor meer informatie.

[ ? Lees hier alle informatie over de corona maatregelen in De Rank. ]

 

Volg hier de kerkdienst (live vanaf zondag 7 februari om 09:45 uur)