• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Zondag 23 mei is het Pinksteren en gaat onze eigen predikant ds. Harald Overeem om 10:00 uur voor.
Aanmelden is niet meer mogelijk - het maximum van 30 bezoekers is reeds aangemeld. Er kunnen nog wel kinderen aangemeld worden voor de Kindernevendienst en de oppas tijdens deze dienst (hier).
De dienst wordt live uitgezonden via het Youtube-kanaal.
? Lees hier de preeksamenvatting

Er is geen avonddienst.

Kinderen aanmelden als je zelf niet naar de ochtenddienst gaat

Bij de dienst
Met Pinksteren wordt iets aangestoken dat bijna uitgedoofd maar niet zonder verwachting is. Dat is het wonder waar we zondagmorgen bij stilstaan. Het is mooi om een verband te zien met Genesis 1. Nadat hemel en aarde zijn geschapen, zweeft de Geest van God over de wateren. Het is een creatief zoeven. Hemel en aarde worden nu gevuld. In deze oertijd werd het al Pinksteren. In Handelingen 2, zo lezen we, wordt dit nog eens dunnetjes over gedaan. Zoals de adem van God eens over de wateren zweefde en alles in beweging bracht, zo gebeurt dat nu weer. De leerlingen worden gevuld, ontvangen kracht om leerling van Jezus te zijn en het Evangelie uit te dragen.
Pinksteren heeft trouwens wel meer oudtestamentische achtergronden. Zo is er ook een link met de torenbouw van Babel. In de preek wil ik daar wat over door mediteren. Je kunt je dus wat voorbereiden op deze dienst door Genesis 11.1-9 en Handelingen 2.1-13 te lezen. Ik geloof dat dit onze ontvankelijkheid en verwachting stimuleert! Een gezegend Pinksteren gewenst.
ds Harald Overeem

Inzameling van de gaven
U kunt de collectes van deze zondag vinden in De Rank-app en er ook via de app aan geven. In de app ziet u ook de collectedoelen van de inzameling op dat moment.
Ook kunt u uw gaven overmaken op rekeningnr: NL51.RABO.0373.7316.98 tnv CvK Protestantse Gemeente te Waddinxveen. Het collectebedrag is met een verdeelsleutel 55%-45% bestemd voor respectievelijk de diaconie en Kerkbeheer voor onze eigen wijkgemeente. Van harte bij u aanbevolen! Lees hier over hoe u een bijdrage kunt overmaken.

Virtueel koffiedrinken na de dienst
Na de dienst is er de mogelijkheid om met elkaar 'virtueel koffie te drinken' en na te praten. Klik hier voor meer informatie.

[ ? Lees hier alle informatie over de corona maatregelen in De Rank ]