• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op woensdag 6 april 2022 organiseert de Confessionele Beweging, afd. Waddinxveen e.o., een avond waar ds. René van Loon zal spreken over dit thema.
Het jaarthema van de protestantse kerk is: ‘Van U is de toekomst’. Op deze tweede avond in een serie van vier met als thema ‘van U is de toekomst’ staan we stil bij ‘de toekomst van de kerk’.

Als je om je heen kijkt in de kerk in Nederland en in West-Europa, krijg je op veel plaatsen de indruk dat die toekomst erg somber is. Veel kerken lopen leeg en kerkgebouwen worden gesloten, gesloopt of verkocht aan projectontwikkelaars.

Toch zijn er op veel plaatsen kerken te vinden die juist groeien en bloeien. Juist met het oog op de toekomst is het zeer de moeite waard om goed te kijken wat er op die plaatsen gebeurt. Over deze kerkelijke plekken, waar ‘lente’ te zien is, schreef René van Loon een boek: 'Lente in de kerk'.
Hij bezocht een heel aantal gemeentes en interviewde leiders en gemeenteleden. Tenslotte trok hij tien conclusies die van belang zijn voor de breedte van de kerk, juist als het gaat om de toekomst.
Over deze thema’s hoopt René van Loon een inleiding te houden, die kan dienen als een opmaat tot gesprek. Vervolgens zal ds. Harald Overeem een korte “tegenlezing” houden.

De avond is in de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3, Waddinxveen. Om de onkosten te bestrijden wordt er aan het eind van de avond een collecte gehouden.
De avond start om 20.00 uur (koffie vanaf 19.45 uur) en na de lezingen en korte pauze is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en het stellen van vragen.

 
Ds. René van Loon is predikant van de hervormde wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam en bezoekt regelmatig Israël. Zijn meest recente boek is 'Geloven in seizoenen' - over herfst,winter, lente en zomer in geloof en kerk. Eerder publiceerde hij bij uitgeverij Boekencentrum 'Kerk voor de buurt' - zo kun je als kerkelijke gemeente iets betekenen voor je dorp of wijk en 'Gaan voor God' - de uitdaging van radicaal christen-zijn.  ds. René van Loon 

 

Het bestuur van de Confessionele Beweging, afd. Waddinxveen e.o.
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook de website: https://cvwaddinxveen.webnode.com/