• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Webinar ‘Toekomst vol van hoop’
U bent als ouder van kinderen of wellicht als jeugdwerker of jongerenleider in de kerk nauw betrokken bij de ontwikkeling van kinderen en tieners.
Als volwassenen kunnen we ons erg zorgen maken over de ontwikkeling van jonge mensen. In welke maatschappij leven zij, hoe gaan ze om met moeilijke vraagstukken en levensvragen, waar vinden zij hun houvast?
Els van Dijk hoopt samen met ons na te denken over het thema: “Toekomst vol van hoop.”

In dit webinar denken we met elkaar na over welke fases de puber en jong volwassene in zijn of haar leven kent. Welke maatschappelijke- en psychologische invloeden er zijn. En, wat maakt christenen anders dan ongelovigen?

Els van Dijk neemt ons in dit webinar mee in het puberbrein, legt de vinger op de zere plek van elk mensenleven, maar schetst ook een hoopvolle toekomst voor wie met God en Zijn woorden wil leven. Dat is de beste basis voor ieders leven.
Datum: 24 mei 2022 Tijd: 16.00u-17.00u | Thema: “Toekomst vol van hoop” Aanmelden kan via de volgende link: https://www.eh.nl/over-ons/agenda/webinar-toekomstvol-van-hoop

2 juni: Walk&Talk
Op donderdag 2 juni is er weer een Walk&Talk om 19:30 uur. We verzamelen op een nader te noemen plek. In tweetallen gaan we daarna aan de wandel door Waddinxveen. Voor onderweg krijg je een kort bijbelgedeelte en wat vragen mee, waarover je al wandelend met elkaar van gedachten kunt wisselen. Na ongeveer een uur komen we weer bij elkaar op het punt waar we begonnen zijn en drinken we mogelijk nog een kop koffie.
Opgeven kan bij Margreet Zandbergen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

7 juni: Bijbelleesavond over hemel en hel
Op dinsdag 7 juni (dus niet op 24 mei zoals genoemd in Kompas) hopen we weer een Bijbelleesavond te organiseren. Dit keer over een thema dat is aangereikt door een aantal gemeenteleden. Van harte welkom in de Immanuëlkerk, inloop om kwart voor 8, start om 20.00 uur. Heb je voorafgaand aan deze avond vragen, stuur ze dan alvast naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

14 juni: In gesprek met de internationale gemeente uit Gouda (ICU)
Op dinsdag 14 juni zal er een avond georganiseerd worden met broeders en zusters uit de internationale gemeente uit Gouda waar ook diverse gemeenteleden uit de Rank bij betrokken zijn. We starten deze avond met een gezamenlijke maaltijd waarbij iedereen iets meeneemt uit zijn eigen cultuur. Daarna gaan we in gesprek rond een Bijbelgedeelte waarna we afsluiten met enkele liederen. Uitnodiging voor deze avond volgt nog.

Jonge gezinnendag
In een eerdere Kompas is gecommuniceerd dat de Jonge gezinnendag zal plaatsvinden op 25 juni. Deze dag zal verplaatst worden naar een nog nader te bepalen moment na de zomervakantie. We organiseren deze dag gezamenlijk met ’t Spectrum. Het is een dag voor jonge gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Meer leren over opvoeding, geloofsopvoeding en met elkaar in gesprek gaan over allerlei onderwerpen. Ook voor de kinderen wordt er een spetterend programma voorbereid. Houd Kompas in de gaten!

Voor meer informatie over de activiteiten van Groei: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de leden van de werkgroep Klaas-Wouter van Vuuren, ds Harald Overeem, Margreet Zandbergen.