• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Van 15 tot en met 22 januari 2023 wordt landelijk de ‘Week van gebed voor eenheid van christenen 2023’ georganiseerd door Missie Nederland. Het thema van deze Week is 'Doe goed, zoek recht'.
Bijzondere aandacht is er voor het onrecht van ongelijkheid en racisme.

Miljoenen christenen wereldwijd bidden mee. Door samen te bidden ervaren we dat we verbonden zijn, met God, met elkaar en tonen we verantwoordelijkheid.

Ook in Waddinxveen wordt deze Week gehouden. Daarvoor heeft de Interkerkelijke Gebedswerkgroep Waddinxveen (IGW) een gevarieerd programma samengesteld. Zo is er altijd een manier die bij je past om deel te nemen.

Nieuw in het programma zijn de twee meditatie-momenten op 16 januari. Het succes van de 'Prayerroom' van vorig jaar, krijgt op 21 januari een vervolg.
Lees hier het programma van de Week van Gebed in Waddinxveen.

Bij de uitgang van de kerk liggen gebedsboekjes die je mag meenemen. Deze zijn ook te downloaden via de bovenstaande link.

We hopen je te ontmoeten bij één of meerdere bijeenkomsten.

Namens IGW en Samenspraak
Arianne ten Cate, Marijke van Halem, Marjoke van den Berg, Netty Berkouwer, Trudy Asscheman, Jaap Struckman

 

Nadere informatie

Doe goed, zoek recht
De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we dat we verbonden zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. 

Er is een gevarieerd programma gemaakt. En dat is mooi want zo wordt er aan ieder wel een manier geboden, die bij hem of haar past. Als christenen samen gaan bidden kan er worden opgestaan tegen onrecht. We vinden elkaar door de handen te vouwen en ineen te slaan. Door goed te doen en recht te zoeken op ons eigen plekje in onze woonplaats Waddinxveen.